Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk mengsel: gadgets voor de Formule 1-liefhebber

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met items voor de Formule 1-liefhebber.

Michael Schumacher zei ooit: “Ik heb altijd geloofd dat je nooit, maar dan ook nooit moet opgeven en dat je altijd moet blijven vechten, zelfs als er maar een kleine kans is.” Iets wat Nederlandse Formule 1-held Max Verstappen vorig jaar in Abu Dhabi heeft bewezen. 

1. Alpine Formule 1 oordoppen

Als je wel eens bij een Formule 1-wedstrijd op het circuit bent geweest, weet je hoeveel volume de hoogtoerige 1,6-liter V6 produceert. Om je oren te beschermen tegen het harde geluid, kun je bij Alpine aankloppen voor speciale Formule 1-oordoppen. De gehoorbescherming dempt tot 30 decibel en is herbruikbaar. Bij de dopjes krijg je een opbergdoosje en een siliconen koordje om de oordopjes aan elkaar vast te maken. De siliconen oordopjes zijn universeel en dus geschikt voor bijna ieder oor. 

Rijk mengsel, gadgets, Formule 1-liefhebber
(Afbeelding: Alpine)

alpine.nl /★★★★ / € 20,–  

2. TAG Heuer Formula 1 X Red Bull Racing

Autosport en dure horloges zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo heeft Charles Leclerc zijn eigen Richard Mille ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. Als Formule 1-fan hoef je echter geen miljoenen neer te leggen voor een mooi horloge dat verwijst naar de koningsklasse. Zo is er de TAG Heuer Formula 1 X Red Bull Racing. De klok is uitgevoerd in de kleuren van de auto van Max Verstappen en heeft door zijn rubberen band een sportieve uitstraling. Wil je een iets zakelijkere look and feel, dan kun je ook kiezen voor een stalen band.  

Rijk mengsel, gadgets, Formule 1-liefhebber
(Afbeelding: Tag Heuer)

eugenevanbaal.nl / ★★★ / € 1900,–;  

3. Lego Technics McLaren Formule 1-racewagen 

Voor de volwassen Lego- en Formule 1-liefhebber biedt de Deense speelgoedfabrikant een bouwpakket aan van de McLaren F1-auto. De set bestaat uit 1432 steentjes en is erg gedetailleerd. Het model beschikt over een V6-motor met bewegende zuigers, werkende besturing, vering en een differentieel. De auto is 65 centimeter lang, 13 centimeter hoog en 27 centimeter breed en werd in samenwerking met McLaren Racing ontwikkeld. Naar eigen wens kun je de bolide volplakken met stickers van het Engelse raceteam en de sponsoren. Het Formule 1-bouwwerk wordt niet gezien als speelgoed, maar als een displaymodel en verdient een mooi plekje in een vitrinekast. 

(Afbeelding: LEGO)

lego.com★★★★ / € 179,99 

4. Mercedes F1 Ever motorsportschoenen

BMW, Porsche, Ferrari en Mercedes – van al deze autofabrikanten maakt Puma kleding. Zelfs van het F1-team van AMG maakt de Duitse kledinggigant sneakers. De witte schoenen zijn gemaakt van leer en hebben een SoftFoam+-zool. Deze zool zorgt voor extra demping. Op de achterkant van de schoen staat het Mercedes-logo. De details van de sneaker zijn in de mintgroene kleur uitgevoerd die je ook ziet op de Formule 1-auto.  

Rijk mengsel, gadgets, Formule 1-liefhebber
(Afbeelding: Puma)

puma.com★★ / € 75,–;  

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.