Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ford verbindt zich aan Erwin Hymer Group voor toekomstige campers

De Amerikaanse autogigant Ford en camperspecialist Erwin Hymer Group gaan met elkaar in zee voor een nieuwe serie campers. De auto’s worden niet gebaseerd op de Fiesta of Kuga, maar op de bedrijfswagenmodellen. Zowel de Transit als Transit Custom vormen de basis voor de nieuwste generatie recreatievoertuigen, die al vanaf dit jaar beschikbaar zullen zijn.

Volgens beide bedrijven moet dat partnerschap leiden tot gezamenlijke productontwikkeling. Ford levert het platform voor de recreatieve voertuigen en campers. Op basis van de gesloten bedrijfswagens en het skeletal chassis/cabine maakt de Erwin Hymer Group er campers, semi-geïntegreerde campers en alkoofcampers van.

Zo maak je je camper klaar voor de winterstalling!

‘Wijziging B-rijbewijs noodzakelijk om camper aantrekkelijk te houden’

Digitalisering

De bijdrage van Ford is niet alleen om de technische basis beschikbaar te stellen, ook hulp te bieden op het gebied van regelgeving, emissiewetgeving, elektrificatie en connectiviteit. Met de snelle ontwikkeling van digitalisering is het voor externe bedrijven steeds lastiger om elektronische aanpassingen in een auto te doen, evenals de integratie van rijhulpsystemen. Ford zal zijn kennis aan de Erwin Hymer Group beschikbaar stellen om zo de ontwikkeling van de vrijetijdsvoertuigen te vergemakkelijken.

Tal van merken

Ford levert al jaren campers op basis van de Transit. Met de nieuwe overeenkomst moet het leveringsprogramma breder worden. De Erwin Hymer Group is de Europese marktleider in de wereld van de campers. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van Thor Industries, heeft de merken Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight en Xplore in zijn portfolio. Het moederconcern opereert internationaal, zoals in Amerika en China. Met de levering van de Transit op verschillende continenten kan de camperfabrikant de modellen ook wereldwijd aanbieden. Ford vervaardigt de Transit op meerdere locaties wereldwijd.

Overigens kennen de twee elkaar al decennialang. Al in het begin van de jaren 80 vormde de Transit de basis voor de Hymercar onder het label Hymer brand.

Dit is een machtige camper:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.