Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Campers 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Absoluut jaarrecord voor campers binnenkort al gebroken’

Wie deze website in de gaten houdt weet het: campers zijn ontzettend heet. Niet alleen occasions, maar ook de gloednieuwe camper is mateloos populair.

Dat blijkt uit cijfers die Bovag, Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en RDC vandaag delen. Dit jaar zijn tot en met juli 2394 nieuwe campers op kenteken gezet. Dat is heel veel vergeleken met vorig jaar, want in heel 2020 kregen 2412 nieuwe campers een kenteken.

Jaarrecord

In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er dus 32 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Naar verwachting wordt het absolute jaarrecord wat betreft camperverkopen zelfs in de komende dagen al gebroken.

Dethleffs Globetrotter

Ook op de tweedehands markt groeit de vraag en dat is terug te zien in het aantal verkopen. In de particuliere markt is de stijging minder sterk. Ten opzichte van vorig jaar groeide het aantal transacties met 1,5 procent, tot een totaal van 12.247. De vakhandel kreeg wel te maken met een flinke stijging. Het noteerde in de eerste zeven maanden van het jaar een plus van 28 procent, wat neerkomt op een totaal van 11.056 tweedehands campers.

Coronacrisis

De populariteit van de camper is voor een groot deel te danken aan de coronacrisis. “Je gaat in je eigen bubbeltje op vakantie. Je hebt je eigen huisje bij je, je kunt gaan en staan waar je wil. Als er slecht weer aankomt op je vakantiebestemming of je hebt het er niet naar je zin, kun je de boel inpakken en wegwezen. Je hoeft niet als een haring in de ton in het vliegtuig te zitten met je mondkapje op, en je bent niet direct afhankelijk van reisverboden”, zo liet Bovag eerder al aan Autovisie weten.

Nissan campers e-NV200
Nissan e-NV200 WinterCamper Concept

Met name de buscamper is vandaag de dag in trek. Nieuwe exemplaren van de Volkswagen California bijvoorbeeld, maar vooral tweedehands busjes die worden omgebouwd tot camper doen het momenteel goed. Die zijn compact én je kunt er op vakantie overal mee komen. Bovendien is een apart rijbewijs in veel gevallen niet nodig.

Inspiratie voor camper

Op zoek naar inspiratie? Op onze website lees je van alles over de camper. Over drie betaalbare exemplaren voor minder dan 20.000 euro bijvoorbeeld, of over de laatste trends in camperland. Op zoek naar een unieke basis om je eigen buscamper te bouwen? Of weten waarom je (niet) met een camper op vakantie moet gaan? Lees het via onderstaande links.

5 redenen om (niet) met een camper op vakantie te gaan

Drie betaalbare tweedehands campers voor minder dan 20.000 euro

Drie unieke busjes als basis voor de perfecte buscamper

Campers steeds populairder: dit zijn de nieuwste trends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.