Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Netflix maakt docu over Michael Schumacher: releasedatum bekend

Vanaf 15 september is op Netflix de documentaire ‘Schumacher’ te zien over het leven en de carrière van de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1. Michael Schumacher is niet meer in het openbaar gezien is sinds zijn zwaar skiongeluk in 2013. De officiële lezing luidt dat hij nog steeds aan het revalideren is.

Het aankomende portret van Schumacher is “de enige film die de steun van zijn familie geniet”, zegt Netflix trots. In de documentaire zijn “exclusieve interviews” te zien met zijn vrouw Corinna en zijn twee kinderen Gina en Mick. Laatstgenoemde is inmiddels in de voetsporen van zijn vader getreden.

Medewerking van prominenten

Naast zijn gezin hebben ook andere naasten van de inmiddels 52-jarige racelegende meegewerkt. Zo komt Jean Todt uitgebreid aan het woord. Hij is voorzitter van de internationale autosportbond FIA en voormalig teammanager van het Formule 1-team van Ferrari. Ook Bernie Ecclestone, die de Formule 1 commercieel populair maakte, levert een bijdrage.

Ten slotte maken ook voormalig concurrenten zoals Sebastian Vettel, Mika -Vliegende Fin- Häkkinen en David Coulthard hun opwachting. Alleen Vettel racet momenteel nog, maar de andere twee coureurs hebben genoeg verhalen om te vertellen.

Cadeautje van Netflix

“Hij haalde kracht uit zijn privésfeer, daarom hield hij altijd zijn privéleven strikt gescheiden van zijn openbare leven. Deze film vertelt over de twee werelden. Het is het daarom echt een geschenk van zijn familie aan een geliefde echtgenoot en vader”, verklaart Sabine Kehm, de manager van de ex-coureur die 91 zeges boekte.

Michael Schumacher, zevenvoudig F1-wereldkampioen (1994-1995 met Benetton, 2000-2004 met Ferrari), werkte zijn laatste GP af in 2012 met Mercedes. De autosportlegende is niet meer in het openbaar gezien sinds hij op 29 december 2013 bij het skiën met zijn hoofd een steen raakte in het Franse wintersportoord Méribel. Zijn gezondheidstoestand wordt nog altijd strikt geheim gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.