Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Ford gaat Tesla achterna en maakt auto duizenden euro’s goedkoper

Na Tesla maakt nu ook Ford auto’s een stuk goedkoper. Het gaat niet om een korting van een paar honderd euro, maar een vaste prijsdaling van duizenden euro’s.

Tesla verlaagde eerder ook al de prijzen van de Model S en X. De S kost in de VS 5 mille minder. De X is 10 mille goedkoper.

Net als Tesla verlaagd Ford de prijs flink

De Ford Mustang Mach-E kost minder dan de Model S en X, maar daalt desondanks flink in prijs. De Ford kost voortaan 53.900 euro, dat is een daling van ruim 4.000 euro. Voor dit geld krijg je een 75 kWh accupakket waarmee je volgens WLTP 440 kilometer kan rijden. Deze uitvoering heeft een elektromotor op de achteras die goed is voor 269 pk en beschikt over functies als adaptieve cruise control, park assist, verwarmde voerstoelen en meer. Dezelfde uitvoering met vierwielaandrijving is er vanaf net geen 66 mille en is daarmee 3.000 euro goedkoper dan voorheen.

Ford Mustang Mach-E goedkoper, Tesla
Nu maar hopen dat niemand net voor de prijsverlaging nog een Ford Mustang Mach-E op de kop heeft getikt of nog een dure Tesla heeft gekocht. (Afbeelding: Ford)

De grootste prijsdaling zien we bij de Extended Range-variant met het 98 kWh accupakket en een 294 pk elektromotor op de achteras. Deze versie is met een prijskaartje van 59.400 euro 7.000 euro goedkoper geworden.

Met recht een Mustang?

Ook de krachtigste versies zijn goedkoper geworden. De Ford Mustang Mach-E GT heeft voortaan een prijskaartje van 79.200 euro, dat is 4.800 euro minder dan je eerst betaalde. Dat je niet de 487-pk versie nodig hebt om plezier te hebben, bleek al eerder uit een praktijktest van Autovisie.

Waarom Tesla ineens ‘stuurloos’ is

In onderstaande video neemt Jaco Bijlsma je mee in de volledig elektrische Mustang. Hij reed de AWD-versie met het 98 kWh accupakket en 351 pk. Mag de EV zich met recht een Mustang noemen?

Waarom de Nio EL7 een indrukwekkende Tesla Model X-concurrent is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.