Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Datsun Fairlady SPL311 – bijzondere Japanse cabrio

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een prachtige klassieke occasion: de Datsun Fairlady SPL311.

Liefhebbers kennen Datsun als een merk van autofabrikant Nissan. De 240Z en 280Z zijn bekende modellen. Echter, ook de Datsun Sports (of Fairlady – zoals ze op de Japanse markt genoemd werden) zijn erg leuke auto’s, helemaal voor de zomer.

Een unieke Japanse cabrio-occasion

De Datsun Fairlady SPL311 is onderdeel van de tweede generatie van het model. In tegenstelling tot de eerste serie werden deze exemplaren niet meer grotendeels met de hand gebouwd. Desondanks is het een bijzondere occasion.

Datsun Fairlady SPL311, occasion, occasions, cabrio
(Afbeelding: AutoTrack)

De SPL311 kwam in 1965 op de markt en had verbeteringen ten opzichte van de voorgaande modellen. Zo kreeg dit model een viercilinder met 1,6 liter aan slagvolume onder de motorkap, waar voorgaande modellen de 1500cc motor hadden. De 1500 is net als de later geproduceerde 2000 wel zeldzamer dan de 1600. Doorgaans zijn de prijzen voor deze occasions dan ook hoger.

De Datsun Fairlady SPL311 levert 95 pk aan vermogen. Schakelen kan via een handgeschakelde gesynchroniseerde versnellingsbak met vier verzetten. Door zijn sportieve rijeigenschappen – voor zijn tijd – werd het al snel een roadster voor echte liefhebbers – met name in Amerika.

Datsun Fairlady SPL311 uit Amerika

De door Autovisie gevonden occasion komt dan ook uit Amerika en heeft sinds 1974 slechts één eigenaar gehad, als we de advertentie mogen geloven. De Datsun Fairlady SPL311 komt uit ‘The Summer Of “69’ (30-06-1969) en heeft 83.461 mijl (134.318 kilometer) achter de rug.

Datsun Fairlady SPL311 als occasion

Hoewel de occasion er prachtig uitziet, is de vraagprijs wellicht een tegenvallertje. De verkoper hangt een prijskaartje van net geen 25 mille aan de Datsun Fairlady SPL311. Een paar jaar geleden kocht je dergelijk model nog voor zo’n 10 mille minder. Voor het geld rij je deze zomer wel een erg unieke occasion. Klik hier voor de advertentie.

Audi TT versus BMW Z3: welke spotgoedkope cabrio-occasion is beter?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.