Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 11 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Zie hoe Ford Mustang ook met halve V8 in de kreukels eindigt

Een Ford Mustang en gecontroleerd een autoshow verlaten zijn onverenigbaar, zo luidt het stereotype. De eigenaar van deze 2.3 EcoBoost-variant onderstreept het cliché en laat zien dat een V8 niet eens nodig is om de Amerikaanse sportwagen in de prak te rijden.

Cars & Coffee-bezoekers bezwijken geregeld onder de druk van alle filmende mobieltjes die je smeken om op spectaculaire wijze de show te verlaten. Toch is de tractiecontrole uitschakelen niet geheel zonder risico, zo blijkt maar weer.

Ford Mustang 2.3 EcoBoost crasht

Tijdens een Cars & Coffee-evenement in de Verenigde Staten verloor iemand de macht over het stuur van zijn 317 pk sterke Ford Mustang 2.3 EcoBoost. Juist ja, de viercilinder.

De achterkant brak uit en het lukte de chauffeur niet om de auto op tijd weer recht te krijgen. De oversturende Ford Mustang 2.3 EcoBoost komt op de verkeerde weghelft terecht en maakt daar ongewenst kennis met een onfortuinlijke Honda Civic. Een flinke klapper, maar niet zo heftig als deze Toyota Supra-crash.

Vriendin achter het stuur

Een Reddit-gebruiker zag het gebeuren en plaatste een video van het tafereel op het discussieplatform. “Gelukkig raakte niemand gewond. De eigenaar van de Ford Mustang liet zijn vriendin rijden, zo is mij verteld”, zette de filmer erbij. Ja ja, dat zouden wij ook zeggen.

Dubbel pijn: Ferrari F40 Barbie-auto crasht

“Wat een verschrikkelijke onverantwoordelijke bestuurder. De 370Z-eigenaar wist hoe hij moest wegrijden, maar die andere jongen geeft gas alsof hij op een dragstrip rijdt terwijl hij aan het stuur trekt”, reageert een gepikeerde gebruiker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.