Autovisie
Autovisie Nieuws 16 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford Bronco klaar voor onthulling

De nieuwe Ford Bronco laat niet lang meer op zich wachten. Tijdens een presentatie van de toekomstplannen van Ford was de auto al onder een doek te zien.

Bronco

Ford doet nog altijd geheimzinnig over de Bronco. De komst werd vorig jaar al bevestigd op de autoshow van Detroit, maar sinds die tijd bleef het akelig stil. Ook nu weten we eigenlijk niet veel meer, anders dan dat de auto duidelijk niet is vormgegeven met behulp van een windtunnel. Rechte hoeken, een vooruit die enorm rechtop staat en behoorlijk hoog op de wielen: dit wordt een echte terreinwagen. Bovendien laat het doek duidelijk zien dat hij een wiel achterop heeft zitten, net als de grote concurrent van de Bronco, de Wrangler.

Ranger

Technische gegevens weten we nog altijd niet, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt de Bronco gebaseerd op het platform van de Ranger. Dat betekent dat hij op een ladderchassis komt te staan en dat betekent weer dat hij naar alle waarschijnlijkheid heel behoorlijk zal presteren in het terrein. De auto komt met een lange en een korte wielbasis en als drie- en vijfdeurs. Alweer, net als de Jeep Wrangler.

2020

In 2020 moet de Ford Bronco bij de dealer staan. Voor die tijd wordt de auto nog officieel onthuld. Wij gokken dat de auto op de autoshow van Los Angeles staat, die dit jaar op 30 november van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.