Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 mrt 2018

Volkswagen ontwikkelt specifieke SUV voor markten buiten Europa

 Volkswagen lanceert in augustus een nieuwe SUV. Het model komt onder de Tiguan in het programma. Aangezien Europa al de T-Roc heeft, komt de auto niet deze kant op.

De nieuwe SUV gaat als eerste in China in productie en in de verkoop. Binnen twee jaar moet de auto ook uit de fabrieken in Rusland, Argentinië en Mexico rollen. Vanuit de Noord-Amerikaanse fabriek zal bijvoorbeeld de Verenigde Staten worden bediend.

Schets

De auto wordt kleiner dan een Tiguan, maar het wordt geen aangepaste T-Roc zo geeft de fabrikant toe. Hij wordt net als de T-Roc weliswaar korter dan de Tiguan, maar hoger dan de T-Roc. Ook zal het model hoekiger worden. Volkswagen heeft een foto van een schets vrijgegeven. Daarop lijkt de auto een aangepaste Seat Ateca.

 400.000

Volkswagen heeft hoge verwachtingen van de nog naamloze nieuweling. Het rekent erop op jaarbasis 400.000 stuks te kunnen verkopen.

Ruim verdubbelen

Hoeveel exemplaren daarvan naar de Verenigde Staten moeten gaan, is niet bekend. Het concern wil zijn positie in Amerika verbeteren. De Duitsers hebben zich ten doel gesteld om zijn marktaandeel in de Verenigde Staten te verdubbelen in een tijdsbestek van tien jaar. Het bedrijf heeft nu 2,0% van de markt in handen. Dat moet groeien tot 5,0%. Een dergelijk marktaandeel had Volkswagen al eerder in handen, zo schrijft Automotive News Europe. Dat was in 1968 en 1970. De lancering van de kleinere SUV moet daarin een rol spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.