Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Fisker laat ruige Ocean Force E nu ook officieel zien

Nog voordat de Fisker Ocean op de markt is verschenen, kondigt Henrik Fisker al een volgende variant aan. Het gaat om de Force E, die inmiddels officieel is gepresenteerd.

Het ging al even rond dat Fisker met een extremere versie van zijn elektrische SUV, de Ocean, zou komen. Dat wordt – vooralsnog – ook werkelijkheid. Het merk laat vandaag de eerste officiële beelden en details los van de Force E.

Uitbreidingspakket

Dat wordt overigens geen specifiek model, maar is het eerste van vier ‘uitbreidingspakketten’ dat voor de Ocean besteld kan worden. Zij die een vierwielaangedreven Ocean bestellen, kunnen kiezen voor dit Force E-pakket. Fisker verwacht bovenal dat speciale eenheden geïnteresseerd zijn in de Force E, als bijvoorbeeld ambulance of militair voertuig.

Fisker Ocean Force E

Het Force E-pakket bestaat onder andere uit een hogere ophanging, off-road wielen en banden, grote bumpers, dakdragers met verstralers en extra sleepogen. Op de neus ligt een reservewiel, met daaronder een frunk met een grote watertank. Bijzonder is ook het laadpunt op de achterzijde, waarmee bijvoorbeeld gestrande EV’s opgeladen kunnen worden. Fisker meldt dat ook het interieur verschilt ten opzichte van reguliere Oceans. Informatie daarover deelt het pas volgend jaar.

Specificaties

Motorspecificaties van de Fisker Ocean zijn nog niet bekend, maar in de onthulling van deze Force-E meldt het wel dat de auto ongeveer 300 pk levert.

Fisker Ocean Force E

Wat we al wel weten van de Ocean, is dat-ie eind volgend jaar op de Amerikaanse markt moet verschijnen. Het model krijgt naar verwachting een accupakket met een capaciteit van zo’n 80 kWh, goed voor een bereik van 420 tot 480 kilometer. Klanten krijgen de keuze tussen een vierwiel- en achterwielaangedreven versie. De snelste Ocean sprint volgens Henrik Fisker in 2,9 seconden naar de 100 km/h. Dat alles moet al mogelijk zijn voor een vanafprijs van 37.499 dollar, oftewel 33.581 euro.

Fisker

Leaseconstructie

Daarnaast zegt Fisker een revolutionaire leaseconstructie aan te bieden. Men betaalt dan 379 dollar per maand, maar kunnen het abonnement ook elke maand (en dus al na een maand) opzeggen. Voor die constructie geldt wel een starttarief van 2999 dollar (2685 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.