Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Fisker laat meer van elektrische SUV zien, noemt hem ‘Fisker Ocean’

Henrik Fisker wil zijn stukje van de elektrische automarkt claimen met een SUV die minder dan €40.000 gaat kosten. Nu maakt hij ook de naam van de auto bekend en zien we wat meer van de Fisker Ocean.

Fisker Ocean voorkant

Na jaren van afwezigheid liet Henrik Fisker eind juli weer van zich horen. Hij toonde destijds de eerste beelden van zijn nieuwste creatie, een volledig elektrische SUV die onder de merknaam ‘Fisker’ in 2021 gelanceerd gaat worden. Nu laat de autodesigner de naam van het model ook weten: Ocean. Ook krijgen we wat meer informatie en beeld van de goedkope, maar enorm luxe auto.

Opvallen

De markt voor de kleine elektrische SUV gaat de aankomende jaren erg vol stromen. Tesla (met de Model Y), Ford (met de Mach E) en zo’n beetje elke andere fabrikant komt met een dergelijk model, maar de Fisker Ocean moet binnen dat aanbod gaat opvallen. Enerzijds door het design, dat we nu wat beter zien op deze afbeeldingen, maar ook op de manier waarop de auto te koop zal zijn. Of eigenlijk niet te koop zal zijn, want Fisker wil met de introductie van de auto een nieuwe manier van leasen introduceren.

Het is alsof de marketingafdeling van Fisker bedacht dat ze iets met een mobiele app moesten doen, want die zijn helemaal hot en happening. Ze bedachten vervolgens dat het ook helemaal hip is om auto’s te leasen, maar dat mensen hier wat extra vrijheid in willen. Daarom hoef je de Fisker Ocean niet te kopen, maar kan je hem ook via een mobiele app leasen. Het speciale daarin is dat je dit ook voor relatief korte termijn zou kunnen doen. Hoe het precies gaat werken en wat de prijzen zullen zijn, laat Fisker nog niet weten. Wel beloofde hij dat de auto goedkoper dan de elektrische Volvo XC40 Recharge wordt en dat er geen minimale termijn zal gelden.

Afgedankte visnetten

Volgens Fisker is de Ocean ook nog eens ”s werelds meest duurzame voertuig’. Hij wordt voor een groot deel gemaakt van gerecyclede materialen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vloermatten die de fabrikant maakt van afgedankte visnetten die uit de oceaan worden gevist. Het rubber voor het interieur is afkomstig van restanten van het fabriceren van autobanden. Daarnaast is het hele interieur helemaal veganistisch.

Dankzij de zonnepanelen op het dak zou hij ook nog eens tot 1.610 kilometer aan bereik gratis kunnen bijladen. Standaard moet de Ocean tussen de 400 en 480 kilometer kunnen rijden op een volle lading van het 80 kWh-accupakket. Hoe snel deze kan laden heeft Fisker helaas nog niet laten weten.

Fisker wil de auto in 2022 voor minder dan €40.000 (of onder leasecontract) op de markt brengen en gaat hem op 4 januari 2020 aan de wereld tonen. Vanaf halverwege deze maand kan de auto via de eerder genoemde app al gereserveerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.