Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

SUV van Fisker heeft ook zonnepanelen in het dak

Zonnepanelen in je elektrische auto bouwen is helemaal hip. Logisch dus dat Henrik Fisker zijn aankomende SUV ook ineens voorziet van een zonnepaneel.

Fisker SUV Twitter

Ongeveer twee weken geleden kwam autodesigner Henrik Fisker ineens weer in beeld. Hij zou bezig zijn met nieuwe auto’s onder de merknaam van Fisker. Toen beweerde hij dat er een SUV aankomt die niet alleen extreem veel luxe bevat, maar ook nog eens minder dan €40.000 zal gaan kosten. Dat klinkt al als een win-win, maar de deal is zojuist nog beter geworden. De SUV laadt zichzelf namelijk ook op met de kracht van de zon.

Zonnepaneel

Henrik heeft blijkbaar bij Elon Musk afgekeken, want hij klom in zijn twitterfeed om het heuglijke nieuws kenbaar te maken. In een tweet liet hij weten dat de SUV over het gehele dak een zonnepaneel krijgt en dat we hem in 2021 gaan zien. Helaas deelde Fisker geen extra informatie over de auto, behalve dat we nu ook een beeld van de bovenkant voorgeschoteld kregen.

Maar Henrik was nog niet klaar met inspringen op hippe dingen. Zoals u wellicht is opgevallen, zitten we middenin een strijd tussen verschillende elektrische pick-up fabrikanten. Rivian, Tesla, Ford en Chevrolet hebben er allemaal één op de planning staan, en vechten om er als eerste mee op de markt te komen. Rivian lijkt met de R1T vooralsnog de beste kaarten in handen te hebben aangezien deze auto al in pre-productie is. Maar wellicht gooit Fisker op het laatste moment nog roet in het eten.

Fisker Pick-up Twitter

Achterkant

Naast de goedkope maar luxe SUV komt het merk namelijk ook ineens met een elektrische pick-up. Tenminste, daar lijkt het wel op. Henrik deelde via Twitter namelijk een foto die verdacht veel weg heeft van de achterkant van een pick-up truck. Ook over dit voertuig liet de nieuwbakken autofabrikant verder niets los.

Sowieso blijft het nog maar de vraag over wat we van de tweets van Henrik mogen geloven. De man heeft niet bepaald een verleden waardoor je blindelings op zijn uitspraken kunt vertrouwen. Wij houden de korreltjes zout in ieder geval in de aanslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.