Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit wordt de elektrische Mustang SUV, de Ford Mach E

ford staat op het punt om een op de Ford Mustang geïnspireerde elektrische SUV, de Mach E, aan de wereld te tonen. Maar zoals gewoonlijk hoeven we niet op de fabrikant te wachten. Deze keer waren er enkele creatievelingen die met gelekte CAD-tekeningen aan de slag gingen en de auto alvast visualiseerden.

Ford Mach E Blauw

De ene lek, is het andere niet. Normaal hebben we te maken met spionagefoto’s of gelekte persfoto’s. In dit geval was er wat meer moeite nodig om de Fords elektrische Mustang SUV op beeld te krijgen. Eerder deze week lekten CAD-tekeningen, waar wat creatieve internetters van Macheforum mee aan de slag gingen. Zij fabriceerden gedetailleerde renders van het aankomende model, dat Ford Mach E gaat noemen, die volgens hen 98% correct zijn.

Alle beschikbare beelden

En als we de afbeeldingen bekijken, dan ziet de auto er precies zo uit als je verwacht: het is een Mustang in SUV-vorm die de lijnen heeft van de verschillende teaserafbeeldingen die Ford heeft uitgebracht. Dat is overigens niet gek, want de mensen die deze afbeeldingen maakten, hebben alle beschikbare beelden gebruikt om te komen tot wat we hier zien.

Ford Mach E Grijs

Naast de sportieve looks moeten ook de prestaties van de Mach E vergelijkbaar zijn met de muscle car. Als we de geruchten mogen geloven, dan krijgt Fords elektrische SUV achterwielaandrijving en kan hij een 0-100 km/h-sprint binnen 3,5 seconden afleggen. Ook krijgt hij een bereik van ongeveer 480 kilometer.

Elektromotor op de vooras

Hoe de achterwielaandrijving precies in zijn werk gaat is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat Ford de elektromotor op de vooras helemaal uitschakelt bij deze rijmodus, maar het kan ook zijn dat de fabrikant ervoor kiest om de elektrische aandrijving in de neus helemaal te laten voor wat het is. In dat geval zou het weer waardevolle kilo’s aan gewicht schelen.

Over iets meer dan twee weken krijgen we de definitieve specificaties te horen, want op 17 november trekt Ford het doek van de Mach E. Waar we vooral benieuwd naar zijn, is de prijs. Ford heeft namelijk al laten weten dat ze de auto lijnrecht tegenover Tesla’s Model Y willen gaan zetten. Daarmee zou de prijs vermoedelijk rond de €50.000 – €60.000 komen te liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.