Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Extra variant Aston Martin Valkyrie blijft raadsel

Sinds Aston Martins nieuwe ceo Tobias Moers aangaf met een derde variant van zijn hypercar Valkyrie te komen, speculeren tal van personen druk. Wat wordt na de coupé en de circuitversie de derde versie?

In de wandelgangen wordt over een roadster gesproken, al zou dat volgens geruchten ook een uitvoering met uitneembaar dakpaneel kunnen worden. Of Moers en consorten ook daadwerkelijk naar een open versie kijken, is niet bekend. De autobouwer zelf laat zich er nog niet over uit. Het merk laat alleen weten dat er een extra versie van de Valkyrie op stapel staat.

Aston Martin Valkyrie

Gepland voor 2022

Volgens de topman van het Engelse merk moet de extra loot aan de Valkyrie-stam in 2022 aan het productprogramma worden toegevoegd. De coupé verschijnt in de tweede helft van dit jaar. Hij bijt de spits af. Daarna volgt al snel de circuitversie. Met deze AMR Pro bedient de autobouwer de liefhebbers van track days.

Voor ruim €60.000 kun je het Aston Martin Valkyrie-gevoel krijgen

Fanatieke aandeelhouder

Het project Valkyrie loopt al enkele jaren en komt voort uit de gedachte van een fanatieke Aston Martin-liefhebber en aandeelhouder. De fabrikant ging een samenwerking aan met Red Bull Racing, waarvan Aston Martin tegelijkertijd zelfs naamsponsor werd. Onderdeel van het verband was een sportwagenlijn die de twee partijen tezamen ontwikkelen. Vanuit Red Bull werd de ontwerpchef Adrian Newey naar voren geschoven, aangezien de ingenieuze Newey al jaren droomt van het ontwerpen van een straatauto. De Valkyrie is het eerste resultaat. Onder dezelfde vlag valt de reeds als studiemodel gepresenteerde Valhalla. Aston Martin heeft de tweede hypercar met de werknaam AM-RB-003 momenteel op de tekentafel liggen.

Aston Martin Valkyrie

F1-techniek

Formule 1-techniek kenmerkt de modellen. De Valkyrie beschikt over een carbon fibre monocoque en krijgt een door Cosworth ontwikkelde 6,5-liter V12-motor met een door Rimac gebouwd KERS-systeem. Het motorvermogen komt zo tot een kleine 1200 pk.

Plannen geschrapt

Overigens, toen Aston Martin in handen van een nieuwe geldschieter kwam, werden tal van nieuwe modellen en plannen geschrapt. Over de samenwerkingsprojecten met Red Bull liet het nieuwe management direct weten dat die werden voortgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.