Autovisie
Autovisie Nieuws 17 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

En dit is 6, de ID.6 van Volkswagen

Volkswagen stelt de volgende loot aan de ID-stam voor, het is de voor China bestemde ID.6. De Duitsers komen met twee thema’s, die beide lokaal worden gemaakt voor de lokale markt.

Ook China krijgt een arsenaal ID-modellen aangeboden. De 6 is voor het Aziatische land het volgende type en helpt Volkswagen op pad naar zijn doel om in 2030 tenminste de helft van zijn afzet met elektrische modellen te realiseren. In 2023 moeten er acht ID-types op de Chinese prijslijst staan, die allemaal in het land zelf worden gemaakt. De verschillende producten staan allemaal op de architectuur MEB.

2-5-2

Met de ID.6 treedt Volkswagen het segment binnen van de zevenzits crossovers. De auto beschikt over drie zitrijen waarbij de zeven stoelen in de bekende 2-5-2 opstelling staan. Om die inzittenden fatsoenlijk onderdak te bieden is ten opzichte van de bekende ID.3 en ID.4 de wielbasis vergroot en de overall lengte meegegroeid. De bumpers staan 4,88 meter uit elkaar.

ID.6 CROZZ by FAW en ID.6 X by SVW
ID.6 CROZZ by FAW and ID.6 X by SVW

Bekende techniek

Voor de aandrijving zorgen twee elektromotoren. Het setje is verdeeld over de voor- en achteras. Ze leveren tezamen 225 kW. Voor de voeding van de krachtcentrales zorgt een batterij met naar keuze een nettocapaciteit van 58 of 77 kWh. Volgens de Chinese meetmethode kan de crossover daarmee 436 tot 588 km afleggen.

Vijf redenen om een Volkswagen ID.3 (niet) te kopen

Volkswagen: ‘In 2040 bouwen we laatste model met verbrandingsmotor’

Crozz en X

Volkswagen laat de geïnteresseerden ook kiezen in uitstraling van het model. De Duitsers lanceren de crossover als ID.6 Crozz en als ID.6 X. De Crozz ziet er wat stoerder uit door zijn off-road, SUV-elementen met aluminiumkleurstelling, terwijl de X meer geciviliseerd is. De twee rollen niet uit dezelfde fabriek. De productie van de ID.6 heeft Anting en Foshang in China plaats, waarbij de ene fabriek de Crozz maakt en de andere fabriek de X.

Autoshow Shanghai

Het duo is er in eerste instantie alleen voor China. Voor de Amerikaanse markt komt er een variant beschikbaar. Europa slaat de ID.6 over. Hier komt Volkswagen met een andere versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.