Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk wil de Tesla Roadster een meter hoog laten zweven

Hij stuurde er al eens eentje naar de maan, maar inmiddels heeft Elon Musk weer een nieuw opmerkelijk plan met de productiemodellen van de Tesla Roadster. De Amerikaan laat weten dat-ie de supersnelle sportwagen wil laten zweven.

Dan gaat het niet om een trucje op een podium of een act bij de Efteling. Nee, Musk zit eraan te denken om een heuse ‘zweeffunctie’ op de Tesla Roadster te installeren. Zodat je permanent niet óp het asflat, maar iets daarboven kunt zoeven.

Meter boven de grond

Tuurlijk moeten we dit bericht weer met een korreltje zout nemen. Een flinke korrel, want Musk deed de uitspraken tijdens een podcast van Joe Rogan, een Amerikaanse stand-up comedian. “Ik wil ‘m laten zweven”, vertelde Musk, “en ik heb lang nagedacht om erachter te komen hoe ik het ding kan laten zweven zonder, je weet wel, mensen te doden. Misschien kan het als-ie een meter boven de grond zweeft, of zo. Als je dan valt, blaas je de ophanging op, maar je gaat er niet dood aan.”

Tesla Roadster
Tesla Roadster (Afbeelding: Tesla)

Het is niet de eerst keer dat Musk praat over dit soort bizarre functies voor de Tesla Roadster. Eerder was hij namelijk al van plan om de open sportwagen te voorzien van boosters. Oftewel: luchtkanonnen die aan de achterkant en de zijkant van de auto worden gemonteerd. Deze wijzen naar achter en werken als een soort turbine die lucht op hoge snelheid naar achter blaast. Hierdoor wordt de auto naar voren geduwd.

Oud idee

Ook had hij toen al het idee om de auto te laten zweven. Door ze omlaag te richten, wordt de auto effectief omhoog gedrukt, zo beredeneerde Musk toen al. De Roadster zou hierdoor van de grond kunnen komen en als een soort hovercraft voort kunnen bewegen.

Tesla Roadster

Oud idee dus, maar het is niet zo waarschijnlijk dat we deze techniek (nu al) gaan zien. De Tesla Roadster moet namelijk volgend jaar – eindelijk en echt – op de markt verschijnen. De ontwikkeling van het model moet dit jaar voltooid zijn, zodat de productie en levering volgend jaar kan starten. Gaat dat echt gebeuren, dan staat er in 2022 een auto met bizarre prestaties. Een sprint naar de 100 km/h moet in 1,9 seconden geklaard zijn, terwijl de topsnelheid 400 km/h bedraagt. De batterij met een capaciteit van 200 kWh moet tevens een rijbereik van 1000 kilometer mogelijk maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.