Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Tesla begint volgend jaar met productie van bloedsnelle Roadster’

Het is alweer jaren geleden dat Elon Musk de nieuwe en indrukwekkende Tesla Roadster aankondigde, maar productieplannen werden telkens opgeschoven. Volgens de topman van de EV-gigant gaat de open tweezitter volgend jaar echt in productie.

Dat laat Musk weten via Twitter, uiteraard. Hij werd op z’n favoriete sociale medium gevraagd over de status van de Roadster. Daarop antwoordde hij duidelijk. Musk zei dat de ontwikkeling van de auto dit jaar voltooid zal zijn, en dat de productie volgend jaar kan aanvangen. Deze zomer moet er een rijdend prototype op het asfalt staan.

Korreltje zout

Die planning nemen we nog steeds even met een korreltje zout. Het is namelijk niet de eerste keer dat Musk de Roadster aankondigt. Volgens de originele plannen zou de productie van Tesla’s meest indrukwekkende auto in 2020 al plaatsvinden. Musk liet begin vorig jaar echter al wel weten dat dat niet ging lukken.

tesla-semi-2019-011

Er waren destijds belangrijkere zaken voor Tesla, aldus de topman. De bouw van de Semi (de elektrische vrachtwagen) en de Cybertruck, bijvoorbeeld. Musk zei vorig jaar nog dat die auto’s eerder op de markt zouden verschijnen dan de Roadster. Nu de topman heeft aangekondigd dat de open tweezitter volgend jaar het levenslicht ziet, zou dat dus betekenen dat we de Semi en Cybertruck dít jaar nog gaan zien. We’ll see, Elon.

Prestaties Tesla Roadster

De prestaties van de Roadster, zoals die nu op tafel liggen, zijn in ieder geval indrukwekkend. Een sprint naar de 100 km/h moet in 1,9 seconden geklaard zijn, terwijl de topsnelheid 400 km/h bedraagt. De batterij met een capaciteit van 200 kWh moet tevens een rijbereik van 1000 kilometer mogelijk maken.

Tesla Roadster

Dat klinkt allemaal krankzinnig, maar het lijkt er al op dat Tesla aardig op weg is om dat soort cijfers neer te kunnen zetten. Gisteren gaf het namelijk informatie vrij over de vernieuwde Model S. Het nieuwe topmodel van die elektrosedan, de Plaid+, heeft dik 1100 pk en sprint in ‘minder dan 2,1 tellen’ naar de 100 km/h. Bovendien ligt het rijbereik van die auto ook al ver boven de 600 kilometer. Die bizarre Roadster lijkt dus binnen handbereik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.