Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Musk: er zijn nu belangrijkere zaken dan Tesla Roadster

Tesla maakt ons al geruime tijd lekker met een nieuwe Roadster: een elektrische sportwagen met duizelingwekkende prestaties. Elon Musk heeft nu laten weten dat die auto op dit moment wat minder prioriteit heeft.

Hoewel er op z’n zachtst gezegd nogal wat controverse rondom Tesla bestaat, is de Roadster wel een auto die de gemoederen flink bezighoudt. Volgens de Amerikanen sprint die auto namelijk in 1,9 seconden naar 100 km/h en heeft-ie een topsnelheid van 400 km/h. De 200 kWh-batterij moet daarnaast nog eens goed zijn voor een bereik van 1000 kilometer. Krankzinnige cijfers, natuurlijk. En alsof dat nog niet genoeg was om de auto in de spotlights te plaatsen, schoot Musk er twee jaar geleden nog eentje de ruimte in. Tesla kondigde toen aan dat de Roadster dit jaar, in 2020, zou verschijnen.

Tesla Cybertruck

Maar sindsdien is het al een tijdje stil rondom de Roadster en heeft een andere auto die aandacht overgenomen: de Cybertruck. Tesla presenteerde die auto vorig jaar met veel bombarie en plakte er toen een releasedatum aan vast: eind 2021. En om dat te kunnen bewerkstelligen, moet er nog veel gebeuren. Zo moet er eerst nog een plek gevonden worden om een fabriek voor de Cybertruck uit de grond te stampen.

Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck

En daar ligt nu de prioriteit, zo blijkt uit een gesprek dat Musk met Joe Rogan in diens YouTube-talkshow en podcast had. De CEO van Tesla vertelde hem dat er nog een aantal actiepunten moeten worden afgevinkt voordat men begint aan de productie van de Roadster:

  • Opschalen productie van Model Y
  • De bouw van de Gigafactory in Berlijn
  • Uitbreiden van de Gigafactory in Shanghai
  • Produceren van de Tesla Semi
  • Produceren van de Tesla Cybertruck

Dat betekent dat de Roadster ook de komende anderhalf jaar nog niet zal verschijnen, omdat dit allemaal zaken zijn waar Tesla de komende tijd voldoende werk aan heeft. “Het is veel logischer om nu eerst de Cybertruck te bouwen”, voegde Musk daaraan toe.

Geen spijt

Maar de merkwaardige CEO van de EV-gigant voegde daaraan toe dat zij die nog langer moeten wachten op de Roadster, daar uiteindelijk geen spijt van zullen hebben. Later dit jaar kunnen we een update van die auto (en van de Tesla Semi, de vrachtwagen) verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.