Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Elon Musks eigen Tesla Roadster op 6 februari de ruimte in

Over enkele maanden draait – als alles goed gaat – Elon Musks eigen Tesla Roadster rondjes om de planeet Mars. In het interieur speelt het audiosysteem, zo lang als het kan, Space Oddity van David Bowie.

Tesla Roadster Musk

Klinkt absurd, maar het gaat kennelijk echt gebeuren. Musk is niet alleen topman van Tesla, maar ook van SpaceX. Dat bedrijf introduceerde eind vorig jaar de Falco Heavy-draagraket. De eerste lancering staat gepland voor 6 februari, zo maakte Musk deze week via Twitter bekend. En dan neemt de Falcon Heavy dus Musks eigen rode Tesla Roadster mee naar boven.

Raketmotoren

De Falcon Heavy staat momenteel op een lanceerplatform bij het Kennedy Space Center in Florida. Op woensdag 24 januari werd een eerste test gehouden, waarbij de negen Merlin-raketmotoren kort werden ontstoken.  De Falcon Heavy is ontworpen om mensen de ruimte in te brengen, maar tijdens de eerste testlancering wordt hun plek ingenomen door een Tesla.

Buitenaardse wezens

Volgens Musk moet de elektrische roadster in een baan om Mars komen, als hij tenminste niet samen met de raket explodeert tijdens de lancering. “Ik vind het een mooi idee dat de auto straks eindeloos door de ruimte zweeft”, schreef Musk op Twitter, “en dat hij over miljoenen jaren misschien wel door buitenaardse wezens wordt ontdekt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.