Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Lotus lanceert in 2020 twee volledig nieuwe sportwagens

Lotus introduceert twee nieuwe sportwagens in 2020. Het zullen de eerste volledig nieuwe modellen van het merk zijn sinds de introductie van de Evora in 2009. De SUV van Lotus komt in 2021 of 2022 op de markt.

lotus_evora_gt430_98

Dat vertelde Lotus-baas Jean-Marc Gales (inderdaad, die man tijdelijk zonder rijbewijs zit) aan het Britse autoblad Car. Gales wilde niet al te veel in details treden, maar hij kon wel onthullen dat één auto een bestaand model vervangt en dat de andere een op circuitgebruik gerichte limited edition wordt. Die laatste wordt opgebouwd op een kuip van koolstofvezel, wat voor Lotus een primeur is. Volgens Gales wordt de auto een soort 3-Eleven. “Iets vergelijkbaars, maar dan met een stuk meer beschaving, want een 3-Eleven is behoorlijk rauw.”

Volvo-onderdelen

De twee nieuwe Lotussen worden “adembenemend en prachtig om te zien”, aldus Gales, “zowel op het gebied van design als aerodynamica.” Ze zullen wat praktischer worden dan bestaande modellen, al benadrukt Gales dat hun typische Lotus-karakter niet wordt aangetast. Wel gaat Lotus onderdelen van Geely en Volvo gebruiken, zowel onderhuids als in onder meer het interieur. Hoe het zit met de motoren, vertelde Gales niet. Momenteel gebruikt Lotus een 3,5 liter V6 van Toyota. Zowel Volvo als Geely leveren momenteel geen zescilinders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.