Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 19 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk wil nieuwe Tesla Roadster omtoveren tot hovercraft

Als het op gekke ideeën aankomt, kun je best aankloppen bij Elon Musk, CEO van Tesla. Nu speelt hij met het idee om de Tesla Roadster niet alleen sneller te laten gaan met boosters, maar wil hij hem ook laten vliegen.

Tesla Roadster

Als we Tesla mogen geloven, wordt de aankomende Tesla Roadster een auto die de grenzen van de natuurwetten gaat opzoeken. Met een koppel van 10.000 Nm, een topsnelheid van meer dan 400 kilometer per uur, een 0-100 km/u sprinttijd van 2,1 seconden en een bereik van 1.000 kilometer lijkt Tesla het onmogelijke waar te gaan maken. Maar volgens Elon Musk kan het allemaal nog gekker.

Boosters

Eerder liet de excentrieke CEO weten dat de Roadster zijn ongelooflijke specificaties waar gaat maken met behulp van boosters. Oftewel: luchtkanonnen die aan de achterkant en de zijkant van de auto worden gemonteerd. Deze wijzen naar achter en werken als een soort turbine die lucht op hoge snelheid naar achter blaast. Hierdoor wordt de auto naar voren geduwd. Maar Musk heeft ook andere plannen met die boosters.

Door ze omlaag te richten wordt de auto effectief omhoog gedrukt. Hij zou hierdoor van de grond kunnen komen en als een soort hovercraft voort kunnen bewegen. Of het haalbaar is weten we niet, maar we staan er niet raar van te kijken als Musk het voor elkaar krijgt. Hij heeft immers ook al eens een Roadster de ruimte in geschoten. Ook weet hij met boosters om te gaan, want met zijn SpaceX programma gebruikt hij dezelfde technologie om raketten uit de ruimte weer veilig op onze planeet te laten landen. Musk wil de technologie waarschijnlijk ergens volgend jaar testen, zo laat hij via Twitter weten.

Tesla Roadster

Vertraging

Aanvankelijk was het Tesla’s plan om in 2020 met de productie van de Roadster te starten. Dit lijkt onhaalbaar en de planning wordt hoogstwaarschijnlijk opgeschoven. Musk liet eerder namelijk al weten dat de productie van de Roadster geen prioriteit heeft. Het is volgens hem eerder een kers op de taart, niet een model dat hard nodig is voor de vooruitgang van het bedrijf. Daarnaast zouden de technische innovaties van de Roadster geen meerwaarde hebben op de algehele vooruitgang van het elektrificeren van auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.