Autovisie
Autovisie Video 19 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Waarom BMW twijfelde over nieren voor de i3 – Sjoerds Weetjes #139 – VIDEO

We weten niet beter dan dat elk BMW-model de beroemde nieren als grille heeft, maar voor de BMW i3 was dat niet vanzelfsprekend. Er zijn tal van interne discussies aan vooraf gegaan voordat werd besloten dat ook de i3 het bekende BMW-familiegezicht mocht dragen. In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit hoe dat kwam.

BMW i3

De historie van de BMW i3 is een lichtelijk aparte. Aanvankelijk was het namelijk nog helemaal niet duidelijk of de i3 er als BMW zou komen. BMW speelde met het idee om het i-submerk als los merk op de markt te brengen. Uiteindelijk werd het merk toch onder de vleugels van BMW gehangen. Een van de gevolgen hiervan is het opvallende uiterlijk van de BMW i3. Waarom dat precies is vertelt Sjoerd je in bovenstaande video. En zoals je van hem gewend bent, gaat hij er diep op in.

Helaas weten we nu al wel dat de toekomst van de i3 (en de i8) ten einde komen. BMW heeft besloten om beide modellen geen vervolg te geven. Natuurlijk komen er wel modellen die de gaten in het gamma moeten opvullen. Welke dat worden, zullen waarschijnlijk binnenkort te weten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.