Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Chevrolet Corvette C8 in de toekomst misschien elektrisch

Voordat we kunnen wennen aan het compleet nieuwe uiterlijk van de Chevrolet Corvette C8, krijgen we alweer de volgende klap in ons gezicht. De Amerikaanse supercar, die altijd een dikke, slurpende V8 onder z’n huid heeft, komt er in de toekomst misschien ook als volledig elektrische auto. 

Chevrolet Corvette C8 Stingray C8

Vanmorgen werd in het Amerikaanse Tustin, in Zuid-Californië, het doek van de lang verwachte Chevrolet Corvette C8 Stingray getrokken. Met het nieuwe vlaggenschip gooien de Amerikanen het volledig over een andere boeg. Waar de auto vroeger zijn V8 in de neus had liggen, heeft de C8 een middenmotor. En daarmee is ook het unieke en legendarische design van de Corvette verleden tijd. De auto lijkt nu op een doorsnee supercar, met een korte neus en veel langer uiteinde. Maar alsof dat nog niet genoeg is om van bij te komen, blijkt nu dat de Corvette in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook een volledig elektrische aandrijflijn krijgt. Harde feiten zijn er nog niet, maar wel een aantal duidelijke aanwijzingen. Wij kunnen het ons nog niet voorstellen en houden ons hart vast.

Hybride

Dat weet het Britse Autocar te melden op basis van anonieme bronnen bij Chevrolet en een gesprek met Mark Reuss, president van General Motors. Die bronnen, waarschijnlijk werknemers van het merk, melden dat de aandrijflijn van de nieuwe Corvette zo is gebouwd dat elektrificatie, in verschillende vormen als milde hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch, in de toekomst mogelijk is.

De Britse auto-autoriteit ging hierover met Reuss in gesprek. Hij vertelde hen dat ook Chevrolet zich moet committeren aan een 0-0-0-stategie: geen emissie, geen ongevallen en geen files. “Alle technologie in de C8 moet dat op den duur gaan ondersteunen”, aldus Reuss. Volgens hem kan General Motors verschillende kanten op met het platform waar de nieuwe Corvette op wordt gebouwd. Harde feiten over volledige elektrificatie wilde Reuss nog niet geven, maar hij adviseerde de Britten ‘alert te blijven’ op nieuws.

Verleden

Voor wie niets moet hebben van deze nieuwe generatie Corvette, dan is er gelukkig nog altijd een rijk verleden om uit te putten. Dat doet Cor Ooms bijvoorbeeld graag. Hij heeft een enorme collectie van ‘Vettes (8000 stuks!), in het klein en in het groot. Wij gingen bij hem op bezoek om zijn passie voor de gespierde Amerikaan aan te horen.

Bron: Autocar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.