Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe extreem veel Tesla-baas Elon Musk schenkt aan goede doelen

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft zowel veel voor- als tegenstanders. Logisch, want hij is een van de rijkste en bekendste mensen op aarde. Wat je ook van hem vindt, hij schenkt in ieder geval veel aan goede doelen.

Elon Musk kan dan ook wel wat missen. Eerder doken we in het uurloon van de topman van Tesla. Hier kwam een bedrag van meer dan 50 miljoen dollar per uur uit. Het vermogen van Elon Musk zou nu op zo’n 179 miljard dollar liggen.

Dit is hoe extreem veel Tesla-aandelen Elon Musk schenkt aan goede doelen

Een deel hiervan schenkt Elon Musk dus aan goede doelen. Vorig jaar schonk hij Tesla-aandelen ter waarde van 1,95 miljard dollar aan verschillende liefdadigheidsinstelling. Dit meldt de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Zij stellen dat Musk tussen augustus en december 2022 ongeveer 11,6 miljoen aan aandelen schonk. Aan welke goede doelen dit is, laat de SEC niet weten.

Het is niet de eerste keer dat de CEO een flink deel van zijn vermogen weggeeft. Musk schonk in 2021 ongeveer 5,7 miljard dollar, wat destijds ruim 5 miljard euro was. Ook toen waren de instanties onbekend.

Tesla: ‘Nee joh! Een stuur dat onderweg loskomt, is helemaal geen defect’

Elon Musk is niet de enige miljardair die zoveel weggeeft. Een groot deel van de rijkste mensen op aarde geeft aan goede doelen. Ze kunnen immers ook wel wat missen!

Na zijn dood wordt de helft van zijn vermogen geschonken

Musk ondertekende in 2012 de Giving Pledge, een toezegging van enkele miljardairs om tijdens hun leven of na hun overlijden ten minste de helft van hun vermogen aan goede doelen te schenken.

Meer dan 100 miljoen mensen zien anti-Tesla reclame tijdens Super Bowl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.