Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk bevestigt: Tesla Pickup komt op 21 november

Over twee weken wordt eindelijk duidelijk hoe de Tesla Pickup eruit ziet. Elon Musk laat namelijk via Twitter weten dat hij op 21 november het doek van zijn nieuwste creatie, de cybertruck, trekt.

Tesla Pickup Teaser

In juli liet Elon Musk, CEO van Tesla, weten dat we niet heel veel langer op de pickup van het merk hoefden te wachten. Hij beloofde destijds binnen twee tot drie maanden de auto te tonen. Zoals wel vaker gebeurt met de beloftes van Musk, liep alles wat uit. De onthulling van de Tesla Pickup vindt namelijk vier maanden later plaats. Tenminste, als we de Teslabaas op zijn tweet mogen geloven. Op 21 november zullen we de ‘cybertruck’ te zien krijgen.

Pantserinfanterievoertuig

Ja, dat lees je goed: cybertruck. Musk noemt de pickup zelf zo in de tweet waarin hij de datum aankondigde. En met die nieuwe naam maakt hij nog onduidelijker wat we nu precies kunnen verwachten van het nieuwe model. De teasers lieten al vreemde carrosserielijnen zien de niemand echt goed leek te kunnen plaatsen, en ook de uitspraken van Musk maken het niet makkelijker. Hij heeft het ondertussen al gehad over een ‘pantserinfanterievoertuig van de toekomst’  en vertelde dat deze zich laat besturen als een Porsche 911. Twee dingen die absoluut niet met elkaar te rijmen zijn.

Over de bruikbaarheid van de Tesla Pickup moet overigens niets te klagen zijn. Volgens Musk passen er zes personen in en kan de truck 300.000 pond trekken (136.077 kg). Ook kan de auto tussen de 645 en 800 kilometer op een lading afleggen en is hij eigenlijk op elk front beter dan de best verkopende pickup ter wereld: de Ford F-150. Zelfs op prijs gaat de Tesla Pickup de Ford verslaan, want hij beweert dat de cybertruck nog geen $50.000 gaat kosten.

Rivian

Met de aankondiging van Musk is de strijd om de eerste elektrische pickup op de markt nog niet gestreden. Tesla kan wellicht snel schakelen en de auto binnen een paar maanden op de markt brengen. Daarmee zou het bedrijf nipt Rivian verslaan. De R1T van dit merk is ondertussen al in pre-productie genomen en de eerste Rivian R1T’s zouden dan ook eind volgend jaar op de openbare weg moeten verschijnen.

Daarnaast zijn er nog meer partijen bezig met de ontwikkeling van een pickup op stroom, maar deze zijn nog niet zo ver gevorderd als Tesla en Rivian. Ford heeft al wel een mogelijke concurrent van de cybertruck laten zien: een elektrische Ford F-150 die vijfhonderd ton vooruit trok. Hier ging het nog om een experimenteel voertuig dat eigenlijk alleen diende als omhulsel voor de aandrijflijn die getest wordt. Daarnaast heeft General Motors ook laten weten dat ze met een dergelijk model bezig zijn. Hiervan is eigenlijk nog helemaal niets duidelijk. Wel gaan er geruchten dat deze auto de naam ‘Hummer’ opgeprikt kan krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.