Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 jun 2019

Tesla Pickup gaat minder dan $50.000 kosten

De eerste echte beelden van de aankomende Tesla Pickup moeten we nog zien, maar een basisprijs weten we al wel. Elon Musk claimt dat deze onder de $50.000 uit zal komen.

Tesla Pickup eerste schets

Elektrische auto’s zijn nog steeds duur in de aanschaf. Zeker als je ze tegenover auto’s met verbrandingsmotoren zet. Toch worden ze langzaam maar zeker betaalbaarder. Bloomberg gokt erop dat het vanaf halverwege volgend jaar al verstandiger is om een elektrische auto te kopen. Hij zou dan over de langere termijn goedkoper moeten zijn dan een vergelijkbare normale auto. En ook Tesla werkt hard aan het bereikbaar maken van haar voertuigen. De Model 3 is hier het beste voorbeeld van, al stijgt de basisprijs hiervan ook.

Bereikbaar

De langverwachte Tesla Pickup is er nog niet, maar Elon Musk, CEO van Tesla, wil dat deze auto bereikbaar wordt. Sterker nog, hij zet een goede prijs bovenaan het prioriteitenlijstje van de auto aangezien hij denkt dat bereikbaarheid van de elektrische auto hem kan maken of breken.

De basisprijs zou volgens Musk op de $50.000 uitkomen. Liever nog lager: maximaal $49.000. Dit laat tijdens zijn voorkomen in de Ride the Lighting Podcast weten. Hij plaatst er wel gelijk een kanttekening bij: de Pickup komt er ook in duurdere versies. Maar hij vindt dat het mogelijk moet zijn om een geweldige truck aan te bieden voor minder dan 50.000 dollar.

Porsche 911

Musk was nog niet klaar met opscheppen over de Tesla Pickup, want hij moet ook abnormaal veel lading kunnen gaan vervoeren en trekken. Musk liet eerder vallen dat het trekgewicht 300.000 pond (136077 kilogram) zal bedragen. Daarmee moet hij beter zijn dan de Ford F150 (’s werelds meest verkochte pickup,) en tegelijkertijd moet hij sportiever zijn dan een standaard Porsche 911. Het verwachte bereik van de Pickup ligt tussen de 400 en 500 mijl (ongeveer 650 – 800 kilometer). Daarmee zou hij concurrent Rivian verslaan. De R1T stopt na 410 mijl (660 kilometer).

Tesla Pickup Teaser

Tesla liet onlangs teaserfoto’s van de Pickup zien. Niemand kon hier nu duidelijk uithalen of het om de voor- of achterkant van de auto ging. Musk liet tijdens de podcast weten dat we het hier hebben over de voorkant. De truck krijgt een ‘Blade Runner’-achtig design. Iets wat nergens op de bekende trucks van de afgelopen 20-40 jaar lijkt. Het is volgens Elon de overstap naar een nieuw tijdperk. Hij vergelijkt het met de overstap van paard en wagen naar de automobiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.