Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla Pickup komt binnen twee tot drie maanden

Elon Musk, CEO van Tesla, geeft aan dat de langverwachte Tesla Pickup er nu echt bijna aankomt. De auto moet binnen twee tot drie maanden aan het publiek getoond worden.

Tesla Pickup Teaser

Het is een van de auto’s waar veel mensen en Tesla-fans reikhalzend naar uitkijken: de pickup van Tesla. De teasers die het bedrijf tot nu toe toonde geven amper iets prijs, op een vreemde carrosserielijn na dan. Maar zelfs daarvan is onduidelijk hoe deze op de auto zou moeten passen. Maar gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten. Elon Musk heeft nu namelijk bevestigd dat ze bijna klaar zijn met de auto. Over twee tot drie maanden krijgen we hem te zien.

Rivian

Musk liet via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter weten: “We’re close, but the magic is in the final details. Maybe 2 to 3 months.” Daarmee lijkt het er dus op dat Tesla de auto in grote lijnen al klaar heeft en dat er een show-auto klaar staat om getoond te worden. Daarmee zou de Amerikaanse autobouwer dicht op de hielen van Rivian zitten. Deze heeft de Rivian R1T pickup truck net in productie genomen.

Rivian R1T

Maar vooralsnog weten we nog helemaal niets concreets van de Tesla Pickup. Musk heeft wel met cijfers gestrooid, maar deze staan nog nergens vast. De Tesla-baas claimt dat de truck minder dan $50.000 gaat kosten terwijl hij even strak stuurt als een Porsche 911. Daarnaast zou hij bijna anderhalve ton aan gewicht moeten kunnen trekken en zou hij tussen de 645 en 800 kilometer op een volle acculading moeten kunnen afleggen.

Trein

De Rivian R1T heeft soortgelijke cijfers (op de trekkracht van 5.000 kg na), maar deze zijn al bevestigd door het bedrijf. Ook hebben we die auto al gezien. Dit geldt ook voor de elektrische pickup van Ford. Deze kwam onlangs met een video waarin de F-150 een trein van meer dan een half miljoen kilo voorttrok. Al ging het hier meer om prestaties van de aandrijflijn. Chevrolet bevestigde nog niet dat hun elektrische pickup er ook daadwerkelijk zo uit zal gaan zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.