Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 dec 2021

Volkswagen werkt aan volledig elektrische California-camper

De Volkswagen California is een van de populairste camperbusjes op de markt. Het lijkt erop dat de Duitsers binnen afzienbare tijd met een volledig elektrische versie komen.

Dat blijkt namelijk uit een recent persbericht van de fabrikant, waarin het informatie deelt over de manier waarop het diens fabrieken gaat elektrificeren. Een afbeelding laat daar helder zien welke Europese fabrieken welke elektromodellen gaan bouwen. Volgens de nieuwe plannen rolt de aankomende ID. California in Hannover van de band.

ID.-label

Juist, de ID. California. Dat model is helemaal niet officieel aangekondigd, maar staat dus wel op de planning. Dat het om een volledig elektrisch model gaat, blijkt uit de toevoeging van ‘ID.’, uiteraard het elektrolabel van de fabrikant.

Als basis dient, ook niet verrassend, de ID. Buzz. Het is de elektrische versie van de Transporter die Volkswagen al jaren lang in conceptvorm laat zien. Dat model kunnen we binnenkort eindelijk verwachten en dus komt er ook traditiegetrouw een California-variant.

MEB

Wat er gebeurt op het gebied van elektrotechniek is nog even de vraag, al kunnen we wel een hoop zaken invullen. Zeker is dat de bekende MEB-basis als platform dient. Die basis is modulair en de verwachting is dat de ID. Buzz in verschillende maatvoeringen op de markt verschijnt.

Volkswagen liet jaren geleden al eens een studiemodel van de ID. Buzz zien. Die variant had een vermogen van 275 kW en een accupakket met een capaciteit van 111 kWh. Verwacht een bereik dat rond de 350 kilometer ligt.

Volkswagen: ‘ID. Buzz zal MPV-segment doen herleven’

Introductie Volkswagen ID. California

Of we de ID. California al op korte termijn kunnen verwachten, is de vraag. De reguliere modellen gaan volgend jaar in productie, maar of Volkswagen direct met een complete Buzz-line-up komt, is nog niet bekend. Ook is het nog niet zeker of het nieuwe model definitief de naam ID. Buzz draagt. Daar horen we waarschijnlijk snel meer over.

Nog een tweede versie?

Na onze eerste test met de nieuwe T7 Multivan die het MQB-platform als basis heeft, vroegen we Volkswagen of daar ook een California camper versie van komt. Dat was nog in onderzoek antwoordde men toen. ‘Tot die tijd bouwen we de California op het Transporter / Multivan 6.1 platform’ aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.