Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Elektrische auto’s worden steeds meer omarmd door Nederlanders

De vraag naar elektrische en hybride auto’s groeit sterk. Zo wijst onderzoek van autoverkoopsite AutoScout24 uit dat 45% van de Nederlanders een auto met een elektromotor of -ondersteuning overweegt.

In de maand augustus 2021 is er op de verkoopsite meer dan 200% vaker gezocht op geëlektrificeerde modellen dan in begin 2018. Deze stijging lag in augustus 2020 nog op 100% ten opzichte van 2018.

De prijs stijgt ook flink

De hybride en elektrische auto’s winnen aan populariteit. Met deze vraag stijgt de prijs mee. Begin 2018 kostte een EV gemiddeld 37.866 euro. Vorige maand was dit 42.296 euro, een stijging van bijna 4.500 euro. Hiermee ligt de prijs van EV’s een stuk hoger dan de gemiddelde tweedehands auto (27.500 euro).

Meer aanbod elektrische auto’s

Het aanbod op de autosite steeg in vergelijking met vorig jaar ongeveer 60%. In augustus 2020 werden er precies 8.001 EV’s aangeboden, afgelopen maand waren dit er 12.616. Op Tesla wordt het meest gezocht, maar ook Audi, Volkswagen, Renault en BMW zijn populair in de zoektocht naar een elektrische auto.

Tesla Model 3
Autovisie onderweg met de Tesla Model 3. (Afbeelding: Autovisie)

Op de Tesla Model S werd het meest gezocht, maar ook de Audi e-Tron en Tesla Model 3 zijn gewild. De Renault Zoe staat op plek vier en de elektrische Volkswagen Golf sluit de top 5 af.

Nederlanders zijn bereid om te elektrificeren

De verkoopsite deed recent ook een internationaal onderzoek onder de gebruikers naar elektrische auto’s. Meer dan een derde van de ondervraagden overweegt als eerstvolgende auto een elektrisch- of hybride-model (Nederland 45%; Duitsland, Oostenrijk en Italië 37% en België 35%).

Fabels en feiten: elektrisch rijden in de praktijk anno 2021

Ook blijkt uit het onderzoek dat 61% meer informatie wilt krijgen over elektrisch rijden. Met name over de onderhoudskosten en voor- en nadelen is nog veel onduidelijkheid. Autovisie stelt daarom vijf redenen op, waarom je (nog niet) moet investeren in een elektrische auto.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.