Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Jaguar F-Pace SVR, nu kan het nog

Het is een zekerheid dat een volbloed performance-SUV als de Jaguar F-Pace SVR een keer van het toneel verdwijnt. Iets met CO2-emissies, je kent het wel. Tot dat ene moment kun je bij Jaguar een F-Pace SVR samenstellen. De grote vraag is: wat zijn de kosten? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

SVR is topversie

De Jaguar F-Pace SVR is de topversie van Jaguars performance-SUV. Dankzij de supercharged V8-motor met 405 kW (550 pk) en 700 Nm en de Dynamic Launch-functie accelereert de F-Pace SVR in slechts 4,0 seconden van 0-100 km/h. De topsnelheid bedraagt 286 km/h.

Nu met Black Pack

De Jaguar F-Pace SVR is sinds enige tijd leverbaar met een optioneel Black Pack. Hierbij zijn belangrijke details, zoals de omlijsting van de grille, de motorkaplouvres, luchtinlaten in de voorbumper, de dorpellijsten en onderste deel van de achterbumper, uitgevoerd in Gloss Black in plaats van Satin Grey bij het SV Exterior Pack. Het nieuwe Black Pack sluit ook goed aan bij de optionele 22-inch velgen (Style 5117) met een vijfspaaksdesign met Gloss Black afwerking en Satin Technical Grey inserts.

Korte introductie Jaguar F-Pace SVR

Tot zover even een korte introductie. Tijd om deze super-SUV samen te stellen. De teller begint te lopen bij 165.794 euro, want dat is de vanafprijs van de Jaguar F-Pace SVR. Uiteraard is deze auto allesbehalve braaf, maar we moeten toegeven dat de basisspecificatie in Fuji White wel redelijk tam oogt. Tijd om daar verandering in te brengen.

SVO-kleuren

De keuze valt direct op een van de SVO-kleuren. Die kosten allemaal 5.500 euro extra. Met name Sorento Yellow trekt onze aandacht. Of zullen we toch voor Icy White gaan? Deze special effect-lak kost 8.400 euro extra. Willen we die lak dan ook nog in een satijnglans, dan vraagt Jaguar 3.400 extra. Deze kleur kost alles bij elkaar dus 11.800 euro. Ach, we doen het gewoon. Want met de nodige extra opties valt hier iets ontzettend gaafs van te maken. Sowieso bestellen we de 22-inch Gloss Black-wielen (1.118 euro).

Vast glazen panoramadak

Zaken als privacy glas (953 euro) en een extra warmtewerende voorruit (531 euro) mogen natuurlijk niet ontbreken op de F-Pace SVR. Net als Pixel-LED koplampen met signature-dagrijverlichting. Een elektrisch schuif-/kanteldak voor 1.587 euro hoeft wat ons betreft niet. Gelukkig heeft Jaguar een alternatief: een vast glazen panoramadak. Die kost 1.270 euro. Roofrails in Gloss Black (318 euro) maken het dak compleet.

Mars Red aub

Voor het interieur van de Jaguar F-Pace SVR heb je volop mogelijkheden. Lederen bekleding in de kleuren zwart, Mars Red, Siena Tan of Light Oyster bijvoorbeeld. Onze keuze valt op Mars Red, een kosteloze optie. Wel bestellen we er koolstofvezel sierdelen bij (1.121 euro). Een Meridian Surround Sound audiosysteem van 1.378 euro maakt het feestje compleet.

Losse opties

Er zijn ook nog losse opties verkrijgbaar voor de F-Pace SVR, denk aan…

  • Hot Climate Pack – 1.780 euro
  • Een elektrisch uit-/inklapbare trekhaak – 1.397 euro
  • Metalen dorpellijsten met verlicht Jaguar-beeldmerk – 259 euro
  • Metalen dorpellijst voor bagageruimte, met verlichting – 500 euro
  • Premium interieurverlichting – 254 euro
  • Ontgrendelhendels in bagageruimte voor neerklapbare achterbank – 52 euro
  • Jaguar Drive Control met Adaptive Surface Response – 193 euro
  • Draadloze telefoonlader – 363 euro
  • WiFi data-abonnement – 436 euro
  • Park Assist – 280 euro
  • Extra elektrische aansluitingen (USB) – 177 euro
  • Buitenspiegelkappen in carbon – 898 euro
  • Premium vloermattenset in Ebony – 280 euro
  • Bumperbescherming – 134 euro
  • Ventieldopjes in Union Jack – 52 euro
  • Naafkap voor wielen in koolstofvezel – 419 euro
  • Growler wielmoerenset Black – 350 euro

Eindprijs Jaguar F-Pace SVR

Onder de streep ontstaat er een Jaguar F-Pace SVR met een prijskaartje van 193.131 euro. Veel geld, maar er staat wel wat speciaals. Ohja, mocht je deze Special Effect-lak nu niks vinden: als we deze SVR hadden samengesteld in Atacama Orange, Sorrento Yellow, British Racing Green, Sanguinello Orange, Petrolix Blue of Velocity Blue, dan had de F-Pace SVR er achtereenvolgens zo uit gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.