Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Elektrificatie? Mazda zet nieuw wankelmotor-team op

Veel autofabrikanten zetten in op elektrische auto’s, maar sommige merken willen heel andere auto’s bouwen. Mazda laat zich van hun eigenwijste kant zien en zet een team met nieuwe wankelmotor-ingenieurs op.

Mazda is altijd al een eigenwijs merk geweest, mede door de wankelmotor. Ondanks dat de soort krachtbron niet altijd een succes bleek, heeft Mazda nog steeds auto’s in productie met een draaiende driehoek. Er ligt een rotatiemotor als range extender in de MX-30 eSKYACTIV R-EV maar ook in liefhebbersauto’s als de RX-7.

Wankelmotor van Mazda

Met steeds meer elektrificatie is de wankelmotor nog lang niet dood, als het aan Mazda ligt. Het nieuwe team ingenieurs dat aan de techniek gaat werken, bestaat uit 36 knappe koppen.

Een sportwagen

De technici gaan zich naar verluidt met name richten op een wankelmotor als range-extender. Het team is dus niet gericht op een aandrijfmotor voor een sportwagen als de Mazda RX-9.

Althans, eerder liet Mazda de Concept Iconic SP zien. Deze auto heeft een wankelmotor-systeem dat verschillende brandstoffen zoals waterstof kan verbranden en elektriciteit opwekt. Kortom, een soort range extender in een sportwagen.​

Mazda, rx-9, wankelmotor, elektrificatie
(Afbeelding: Mazda)

Liefhebbers hopen natuurlijk dat er nog een sportwagen met wankelmotor van de Japanse productieband rolt. Mocht dat gebeuren, dan wil je natuurlijk als eerste op de hoogte zijn van dit nieuws. Dat kan, door je te abonneren op ons gratis Whatsapp-kanaal.

Prijs Ford Mustang: Dit kost het om een V8 te rijden in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.