Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: Volkswagen Arteon Shooting Brake verschijnt deze maand

Volkswagen trekt op 24 juni aanstaande het doek van de nieuwe Arteon Shooting Brake. En dat werd tijd.

Begin dit jaar werd duidelijk dat Volkswagen eindelijk werk gaat maken van de Arteon Shooting Brake. Eindelijk, omdat de Duitsers al jaren praten over die specifieke auto. Eind 2016 liet het merk namelijk al weten dat het bezig was met de Shooting Brake. Het zou de auto echter toen nog niet in productie nemen, omdat de reguliere Arteon ‘zich eerst moest bewijzen’. Dat is inmiddels gelukt, en dus is de komst van de grotere Arteon een feit.

Facelift voor Arteon

Op 24 juni zien we de Arteon Shooting Brake dan ook in vol ornaat, al weten we door verschillende schetsen en spionage-foto’s al wel hoe het model eruit komt te zien. Maar dat is niet het enige nieuws. De hele Arteon-lijn, die eigenlijk nu nog maar uit één model bestaat, krijgt een facelift.

Volkswagen Arteon Shooting Brake

De vernieuwde Arteon (en dus zowel de Shooting Brake als de Fastback) krijgt een doorlopende led-strip voor de dagrijverlichting, die dus door de grille en over de hele neus van de auto loopt. Ook is de bumperpartij van de auto iets aangepast, met een andere vorm voor de luchtroosters. Op de schetsen die Volkswagen deelt zien we bovendien verschillen tussen het front van de Shooting Brake en Fastback. Of beide carrosserievarianten een eigen bumperontwerp hebben of dat het verschil daarin het resultaat is van een ander uitrustingsniveau (in de grille van de Shooting Brake is het R-logo te zien), is nog niet duidelijk.

Interieur

Verder meldt Volkswagen dat er vooral in het interieur veel verandert voor de Arteon. Het merk spreekt van ‘een compleet nieuwe cockpitlay-out’ met daarin het nieuwste infotainmentsysteem. Nieuw zijn ook de autonome rijhulpsystemen die tot een snelheid van 210 km/h hun werk kunnen doen.

Ook onder de motorkap staat er het nodige te gebeuren. Details geeft Volkswagen niet, maar het spreekt wel over een betere efficiëntie in combinatie met een hogere trekkracht. We verwachten dus dat – geheel in lijn met de huidige trend – alle motoren straks worden voorzien van milde hybride-techniek. Meer details over nieuwe aandrijflijnen, het interieur en de Shooting Brake kunnen we in de aanloop naar 24 juni verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.