Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Arteon mogelijk ook als Shooting Brake

Op de Autosalon van Genève, die traditiegetrouw in maart wordt gehouden, trekt Volkswagen het doek van de Arteon. Deze opvolger van de inmiddels uit productie genomen (Passat) CC debuteert als sedan, maar een tweede carrosserievariant heeft Volkswagen al in gedachten.

Volkswagen Arteon - Computerillustratie Schulte Design

De carrosseriestijl die naast de vierdeurs Arteon op de markt zou kunnen komen, is een Shooting Brake. Aan dat model wordt al getekend, maar dat wil niet zeggen dat de variant daadwerkelijk wordt geïntroduceerd. De productbaas van Volkswagen, Elmar-Marius Licharz, zei tegen het Engelse Autocar dat de sedanversie van de Arteon zich eerst moet bewijzen, voordat er een tweede carrosserievariant aan het programma wordt toegevoegd. Maar als de Arteon in een tweede variant komt, is dat opzeker een Shooting Brake, stelt de productbaas.

Passat CC Shooting Brake

Het is niet de eerste keer dat Volkswagen met de gedachte speelt om een Shooting Brake uit te brengen. Voor de voorganger van de Arteon, de (Passat) CC, heeft Volkswagen ook naar een dergelijke lifestylecombi gekeken. Het model is uiteindelijk in de ijskast gezet, ondanks dat er meerdere malen naar is gekeken.

vw-cc-shooting-brakeZomer 2017

Volkswagen heeft de productie van de CC inmiddels beëindigd. De levering van het model in Nederland werd al eerder gestaakt. De Arteon komt in de zomer op de markt en zal ook in Nederland worden aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.