Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Mooiste Volkswagen van ‘t moment gaat ook aan de stekker

Volkswagen breidt de prijslijst van de Arteon uit en voegt een plug-in hybride toe aan het gamma. Daarmee krijgt ook de fraaiste auto uit Wolfsburg, de Arteon Shooting Brake, een stekker.

Grote verrassingen zijn het niet. Toen we eind vorig jaar voor het eerst kennismaakten met de gefacelifte Arteon en de nieuwe carrosserievariant, wisten we dat dit model in de pijplijn zat. Maar ook de aandrijflijn, die dus debuteert op het topmodel van Volkswagen, is een bekende. Het betreft hier namelijk dezelfde technische opstelling als in de Passat GTE, die we al geruime tijd kennen op de markt.

Arteon eHybrid

En dus heeft ook de Arteon met stekker, die de toevoeging eHybrid krijgt, een 1,4-liter TSI die is gekoppeld aan een elektromotor. Samen zijn ze goed voor een systeemvermogen van 218 pk. Daarmee zijn beide varianten, dus de Fastback en de Shooting Brake, in staat om binnen 7,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Accelereren stopt bij 222 km/h.

Het accupakket meet 10,5 kWh en zorgt op papier voor 61 volledig elektrische kilometers. Is de unit leeg, dan duurt het bij een publiek laadpunt of aan de speciale wallbox thuis zo’n 3,5 uur om de accu vol te laden. Al met al komt het verbruik op papier uit op 1,1 liter per 100 kilometer, maar zoals we weten hangen praktijkscores sterk af van je gebruik en stekkerdiscipline. Als je dagelijks niet meer dan 60 kilometer aflegt kun je dat volledig elektrisch doen. Overigens mag de Arteon eHybrid ook 1600 kilogram aan de haak slaan.

Vijf redenenen om (niet) een Volkswagen Arteon Shooting Brake te kopen

R-Line

Zoals we gewend zijn van PHEV’s, zit ook deze stekker-Arteon goed in z’n spullen. Volkswagen levert het model in Nederland standaard als R-Line Business+. Op exterieurniveau betekent dat de Arteon dan wordt aangekleed met een R-Line bumperpakket, 18-inch lichtmetalen wielen en donker getinte ramen achter. Het multimediasysteem Discover Media, streaming internet en een elektrisch bedienbare achterklep behoren tot de standaarduitrusting. De vanafprijs voor de Arteon eHybrid bedraagt 48.990 euro. Wie de fraaie Shooting Brake wil, moet nog 700 euro meer uit de spaarpot halen. Beide modellen zijn per direct te bestellen.

Volkswagen legt uit waarom de Arteon R geen VR6-motor heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.