Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 feb 2020

‘Volkswagen Arteon Shooting Brake verschijnt in 2021’

Wie het laatste nieuws over Volkswagen leest, zou denken dat het merk zich nog enkel richt op elektrische auto’s. Vergis je niet: de Duitse autobouwer is zijn verbrandingsmotoren ook nog niet vergeten en komt volgend jaar waarschijnlijk met een zeer fraai model.

We hebben het over de Volkswagen Arteon Shooting Brake die in de eerste helft van 2021 moet verschijnen. Die auto is volgens het Britse Autocar een van de laatste Volkswagen-modellen met een verbrandingsmotor. Maar het mooie is: de shooting brake komt er waarschijnlijk ook in een R-uitmonstering. Volgens een presentatie die recent bij een Volkswagen-dealer in Duitsland is gehouden, krijgt de Arteon dan een (bekende) tweeliter viercilinder, goed voor 330 pk en 450 Nm. Die krachtbron wordt gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. De reguliere Arteon R verschijnt aan het einde van dit jaar.

Volkswagen Arteon Shooting Brake
Impressie Volkswagen Arteon Shooting Brake volgens Schulte Design.

Showroom

Volkswagen leverde de Arteon eerder al met een sterke krachtbron, goed voor 280 pk en 350 Nm, maar die versie is al een tijd niet meer beschikbaar. Wie nu gaat zoeken naar de meest krachtige Arteon in de showroom, komt uit bij een 2.0-liter TSI met 190 pk en 320 Nm. Die vijfdeurs hatchback sprint in 7,7 seconden naar 100 km/h en kost in ons land minstens €46.460.

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Het nieuws over de komst van een shooting brake van de Arteon is overigens niet nieuw. Bijna vier jaar geleden liet Volkswagen al weten dat het bezig was met een nieuwe carrosserievariant, maar toen was het van mening ‘dat de sedanversie zich eerst moet bewijzen’. Dat de tweede carrosserievariant dan een shooting brake zou worden, stond al wel vast. En dus kunnen we concluderen dat de Arteon zichzelf volgens de Wolfsburgers heeft bewezen.

Passat CC

Volkswagen speelde al eerder met de gedachte om een shooting brake op basis van een van hun modellen te produceren. Zo was het ook van plan om van de voorganger van de Arteon, de Passat CC, zo’n lifestylecombi te maken. Dat model is uiteindelijk nooit verschenen.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.