Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste Ferrari LaFerrari Spider te koop gezet

Zo, u heeft geen koolstofvezel kistje met een rode sleutel van Ferrari mogen ontvangen, maar u wilt wel een Ferrari LaFerrari Spider aan uw collectie toevoegen? Sla nu uw slag. Een van de 70 te bouwen hypercars wordt nu al te koop aangeboden.

Op de Duitse occasionwebsite Mobile.de biedt Investment Cars GmbH de open variant van de LaFerrari aan. De vraagprijs? Houdt u vast: 5,1 miljoen eurootjes in de BTW, exclusief de BPM. Wat Ferrari zélf voor de LaFerrari Spider vraagt, is nog niet bekend. Daarover doen de fabrikant, de dealers en de Nederlandse koper geen uitspraken.

laferrari_4Exclusief

Met een oplagecijfer van 70 stuks is de LaFerrari Spider een uiterst exclusief pronkstuk. Van de gesloten LaFerrari bouwt de autofabrikant ‘maar liefst’ 499 stuks. Dus Ferrari gaat, zoals het al met de LaFerrari deed, een hoop liefhebbers teleurstellen. Het opvallende is dat Ferrari bepaalt wie de LaFerrari Spider mag kopen. Alle kopers zijn door de sportwagenfabrikant benaderd.

Zwarte lijst

Mogelijk gaat de autobouwer nu de lijst even langs om te zien wie zij er beter niet op had kunnen zetten. De persoon kan er in ieder geval vanuit gaan dat hij voorlopig op de zwarte lijst staat en niet langer in aanmerking komt voor gelimiteerde Ferrari’s. Maar wat zou het hem (of haar) boeien. Met een verkoopprijs van dik vijf miljoen heeft hij zijn slag al geslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.