Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Toyota maakt Shooting Brake van GT86

Het begon als een oefening van Toyota’s designafdeling in Australië, maar toen GT86-productmanager Tetsuya Tada het ontwerp  van de GT86 Shooting Brake zag, gaf hij de opdracht hem te bouwen. Er is alleen ook slecht nieuws: het blijft bij één exemplaar.

Toyota 86 Shooting Brake Concept

Prototype

Vandaag werd het prototype officieel onthuld in Sydney. Het is een echte Shooting Brake, een driedeurs stationwagen. De doorgetrokken daklijn zorgt vooral voor meer hoofdruimte voor de achterpassagiers, maar ook voor meer bagageruimte. Dit exemplaar is volledig met de hand gebouwd in Japan. Technisch is hij verder gelijk, wat inhoudt dat de achterwielen nog altijd worden aangedreven door de 2,0 liter boxermotor met 200 pk.

Toyota heeft geen plannen om de Shooting Brake in productie te nemen, maar productmanager Tada houdt wel een stok achter de deur. “We zeggen nooit nooit.”

LEES OOK: NEDERLANDER ONTWERPT ROLLS-ROYCE GHOST SHOOTING BRAKE

Vernieuwde GT86

Wél komt later dit jaar de vernieuwde GT86 op de markt. Die auto werd al voorgesteld op de autoshow van New York. Groot zijn de verschillen overigens niet. De voorbumper is aangepast en ook de koplampen zijn nieuw. In het interieur gebruikt Toyota nu luxere materialen. Binnenkort worden

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.