Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: MG EHS plug-in hybrid samenstellen

MG heeft het modellenaanbod in Europa uitgebreid met de MG EHS, een plug-in hybride SUV die een maatje groter is dan de MG ZS EV, een compacte elektrische crossover. Prijzen van de MG EHS PHEV beginnen bij 34.985 euro, maar hoe kun je hem samenstellen? En welke opties blijven er over? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Elektrisch rijden

De nieuwe 258 pk en 370 Nm sterke MG EHS Plug-in Hybrid betreft een SUV in het C-segment die op papier 52 kilometer elektrisch kan rijden. De 0-100-sprint bedraagt 6,9 seconden. Concurrenten van de MG EHS zijn onder meer de Opel Grandland Hybrid en Ford Kuga Plug-in Hybrid. Bijzonder aan de MG is dat hij geleverd wordt met 7 jaar fabrieksgarantie op alles, ook de plug-in hybride-aandrijflijn.

Weinig versies MG EHS

MG houdt het samenstellen van de SUV lekker simpel: er is keuze uit een Comfort of Luxury. Verder is er een Edition1-uitvoering leverbaar, maar die is alleen in een gelimiteerde oplage beschikbaar. De Edition1 – leverbaar vanaf 34.985 euro – wordt geleverd op dezelfde 18-inch lichtmetalen wielen als de Luxury-versie. Later wordt de Edition1 vervangen door de ‘reguliere’ Comfort-versie. De prijs van de Comfort-versie bedraagt 35.985 euro. De Luxury kost minimaal 37.895 euro.

De MG EHS Comfort heeft de volgende uitrusting:

  • 12,3-inch digitaal instrumentencluster
  • PU-stoelen
  • Halogeen projectiekoplampen met nivelleringsregeling
  • Navigatie
  • Apple Carplay
  • Android Auto
  • 10,1-inch kleurentouchscreen
  • Verwarmbare voorstoelen
  • 2-zone airconditioning
  • Achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen

EHS Luxury

Al met al best een rijke standaarduitrusting. De Luxury-uitvoering is uitgerust met diverse extra’s, denk aan LED-verlichting, dynamische knipperlichten achter, lederen stoelbekleding, een elektrisch bedienbare passagiersstoel, een ‘Stargazer’ panoramisch zonnedak, een 360-graden camera en een elektrisch bedienbare achterklep. Verder heeft de Luxury ook systemen als Blind Spot Monitoring, Rear Traffic Alert en Lane Change Warning.

Vier kleuren leverbaar

MG levert de EHS in vier kleuren, te weten Dover White, Phantom Red, Medal Silver en Pebble Black. Voor de laatste drie metallickleuren betaal je 650 euro bij. En dan is er nog een optie: voor een roodlederen interieur betaal je 1.000 euro meer. Deze rode lederen bekleding is alleen op de Luxury-versie te bestellen. Dit waren direct alle opties. MG levert de EHS helemaal compleet.

MG EHS: zo duur kun je hem maken

Onder de streep kan een EHS niet duurder worden dan 39.635 euro. Dan heb je een EHS Luxury inclusief metallic lak en de rode lederen bekleding. De Opel Grandland X Plug-in Hybrid begint bij 41.449 euro en een Ford Kuga Titanium 2.5 Plug-in Hybride e-CVT start bij 39.310 euro. Ford komt qua prijs dus het meest in de buurt van de MG.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.