Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jan 2021

Formule 1: Mercedes palmt kwakkelend team Williams verder in

De Formule 1-teams van Mercedes en Williams gaan met ingang van 2022 nauwer met elkaar samenwerken. Vanaf dat jaar zal de bekende Duitse autofabrikant niet alleen de motoren leveren aan het Britse team, maar ook de versnellingsbakken en de bijbehorende hydraulische componenten.

Williams, dat sinds afgelopen zomer eigendom is van de Amerikaanse investeringsgroep Dorilton Capital, fabriceert momenteel nog zijn eigen versnellingsbakken en hydraulische onderdelen. In de toekomst zal de renstal zelf nog wel andere chassisonderdelen blijven maken.

Williams blijft onafhankelijk team

“We zijn een onafhankelijk team, maar de Formule 1 is altijd in ontwikkeling. Als team moeten we flexibel genoeg zijn om onze auto’s zo goed mogelijk op het circuit aan de start te brengen”, liet teambaas Simon Roberts van het van oorsprint Britse team weten.

Williams rijdt in de Formule 1 sinds 2014 met Mercedes-motoren. De Duitse autofabrikant levert dit jaar ook motoren aan Aston Martin (voorheen Racing Point) en McLaren.

Turbulent jaar

De laatste jaren rijdt Williams vooral achteraan het veld rond. Dit seizoen wisten de coureurs George Russell, Nicholas Latifi en Jack Aitken, geen enkel WK-punt te pakken. Het is sowieso een turbulent jaar geweest voor de renstal. Claire Williams, de dochter van Sir Frank Williams, nam dit jaar afscheid als teambaas, De renstal is moest door geldgebrek op zoek moest naar financiers en is nu in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital.

Reageer op artikel:
Formule 1: Mercedes palmt kwakkelend team Williams verder in
Sluiten