Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: de eerste elektrische Jeep

De Jeep Avenger is de allereerste volledig elektrisch aangedreven auto van het merk. Met een duik in de prijslijst maken we kennis met de nieuwkomer.

Ook het doorgaans traditionele Jeep wil/moet aan de volledig elektrische auto’s. Zeker hier in Europa. Gelukkig kan het merk tegenwoordig leunen op de prima techniek van het Stellantis-concern. Op basis van (o.a.) de Peugeot e-2008 en Opel Mokka-e komt het merk met de Jeep Avenger. Hoewel de onderhuidse techniek bekend is, heeft men er qua exterieur gelukkig wel een echte Jeep van gemaakt. Van deze drieling moet de Jeep ook offroad het beste uit de voeten kunnen, al moet je voor het échte offroadwerk toch een ander Jeep-model nemen. Overigens zijn ook daarvoor elektrische alternatieven in aantocht.

Specificaties Jeep Avenger

De belangrijkste specificaties nog even op een rij. De elektromotor levert 156 pk en 260 Nm, met aandrijving op de voorwielen. De 100 km/u is in precies negen seconden bereikt en de topsnelheid ligt op 150 km/u (begrensd). De actieradius ligt op 392 km (WLTP).

Wat kost hij?

De Jeep Avenger is nu te bestellen als 1st Edition. Die is leverbaar vanaf 40.500 euro. Dat is meer dan de genoemde Opel en Peugeot, maar het is dan ook een speciaal samengestelde 1st Edition. Op termijn komen er natuurlijk ook nog andere uitvoeringen dan alleen de 1st Edition en die andere modellen zullen voordeliger zijn.

Uitrusting 1st Edition

Zoals gezegd is de Jeep Avenger als 1st Edition standaard rijk uitgerust. Alles opnoemen is wat veel, we houden het even bij de highlights: 18-inch lichtmetalen velgen, led-verlichting voor en achter, verwarmde voorruit en buitenspiegels, handsfree achterklep, voorstoelverwarming, 10,25-inch digitaal instrumentarium, touchscreen van hetzelfde formaat voor infotainment, draadloze smartphonelader en adaptieve cruisecontrol met file-assistent.

Aankleding Jeep Avenger

Als 1st Edition is de Jeep Avenger leverbaar in drie carrosseriekleuren: standaard niet-metallic zwart, metallic grijs met zwart dak en metallic geel met zwart dak. De optionele kleuren hebben geen meerprijs. Wij gaan voor geel. Niet alleen omdat dat de enige ‘echte’ kleur is, maar ook omdat die kleur de auto gewoon goed staat. Voor velgen en interieur valt niets te kiezen. De bekleding bestaat uit een combinatie van stof en vinyl in zwart, met gele accenten. Losse opties, voor verdere aankleding of uitrustingen, zijn er ook niet.

Ongetwijfeld zullen de reguliere uitrustingsniveaus straks meer aankledingsmogelijkheden beiden. Stellantis staat doorgaans juist bekend om de frivoliteit van zijn modellen.

Jeep Avenger zelf samenstellen

Als 1st Edition kan je bij de Jeep Avenger dus alleen kiezen voor een andere carrosseriekleur, waarmee de prijs op 40.500 euro blijft. Stevig voor dit segment, maar voor dat bedrag krijg je dus wel ook een heel complete auto. Als er straks ook voordeliger uitvoeringen zijn, zou de Avenger zomaar een groot succes kunnen worden. Benieuwd naar de complete uitrusting van de Avenger? De configurator is te vinden op www.jeep.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.