Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Drie-assige Mercedes X-Klasse 6 Wheeler, omdat het kan

De heren van Classic Youngtimer Consultancy in Uden houden wel van een geinig en onderscheidend model. Na de offroad-edities van de Bentley Continental GT, Lamborghini Gallardo en Nissan GT-R biedt het bedrijf nu een bizarre creatie op basis van de Mercedes-Benz X-Klasse aan. De pick-up heeft een extra as gekregen.

Dit is een Mercedes-AMG G63 6X6… Of toch niet?

Nieuw record voor 37-jarige Mercedes-Benz G-Klasse

Jawel, zes wielen, verdeeld over drie assen. De Mercedes-Benz X-Klasse heet daardoor ‘6 Wheeler’. Met het model volgt het bedrijf het voorbeeld van de fabrieks-originele G63 AMG 6×6, die af-fabriek werd gemodificeerd en extra assen achter kreeg. Nu was het van die G63 AMG 6×6 nooit de bedoeling dat Mercedes-Benz er meer dan twee stuks van maakte. Het was bedoeld als grap van de fabrikant. Maar door de vraag vanuit de markt, nam de autobouwer de G63 6×6 in ‘serieproductie’. Uiteindelijk verlieten er ongeveer 150 stuks de fabriekspoort, waarvan om en nabij de helft richting Brabus ging voor verschillende behandelingen. Van de oliegestookte X 350d met drie assen is er maar één en blijft er maar één, zo stelt Classic Youngtimer Consultancy.

Subframe aangepast

De heren van het Udense bedrijf hebben de X-Klasse echt een eigen karakter gegeven. De basis bestaat uit een ladderchassis, dat voor deze gelegenheid custom-made is. De aanpassingen aan het subframe waren nodig om de extra as onder de auto te zetten. Vervolgens moet de laadbak uiteraard ook worden gemodificeerd. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op design vlak. De open laadbak kreeg een aankleding met aluminium beplating. Tegelijkertijd verhoogde het bedrijf de stoere pick-up. De cabine staat daardoor 10 cm hoger dan normaal. Natuurlijk dragen ook de grotere wielen hun steentje bij aan de hogere daklijn. Het schoeisel is gemaakt voor ruw terrein.

Carrera Panamericana

Naast speciale accessoires als een rek op de laadbakranden en een stellage achter de vijfzits cabine heeft de 6 Wheeler een grille zogeheten Carrera Panamericana-stijl ofwel met verticale spijlen. Achter dat AMG-traliewerk schuilt een 3,0 liter zescilinder dieselmotor met 258 pk. Aan de motor is verder niets gewijzigd.

Te koop

De unieke X-Klasse staat te koop. En vraagprijs is 95.000 euro voor dit machtige stuk maatwerk is exclusief belasting. Wel heeft de auto al een Nederlandse registratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.