Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 1 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuw record voor 37-jarige Mercedes-Benz G-Klasse

Je moet heel erg je best doen om een auto te bedenken die langer in productie is dan de Mercedes-Benz G-Klasse. En na 37-jaar pakt de ‘rijdende zeecontainer’ nog een record!

Mercedes-Benz G-Klasse

Mercedes-Benz G-Klasse

Hoewel deze naar moderne maatstaven SUV met 37 jaar al lang als klassieker bestempeld mag worden, blijkt de auto populairder dan ooit. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Duitse merk de twintigduizend exemplaren aangetikt op de productielijn van Magna Steyr in Oostenrijk. En wel in de vorm van een stralende, witte Mercedes-AMG G63.

BEKIJK OOK DE VIDEO: REVIEW MERCEDES-AMG E 63 S 4MATIC

Geschiedenis

Door de jaren heen zijn er in totaal al meer dan 250.000 exemplaren van de Mercedes-Benz G-Klasse van de band gerold. Wat dat betreft is het model een flink eind gekomen sinds Daimler-Benz in 1972 bedacht dat er een oerdegelijke off-roader in het gamma moest komen.

Van 1979 tot begin jaren negentig verscheen de eerste generatie van de Mercedes-Benz G-Klasse als auto met een korte of lange wielbasis. Ook een open dak of station-variant behoorden tot de mogelijkheden. Tevens verscheen ‘ie onder meer als Peugeot P4 en Puch G.

Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6

6X6

In 1990 kwam er een vernieuwde versie met aanmerkelijk krachtigere motoren: geen viercilinders meer, maar diverse V8’s en zelfs een twin-turbo V12, ook met dank aan AMG. Het toppunt was wel de vrij recente zeswielige 6×6, waarvan iets meer dan honderd stuks zijn gebouwd.

Ondanks het productierecord is het volgens Mercedes wel tijd voor vernieuwing: volgend jaar komt er weer een ingrijpende facelift, waarbij het interieur twintig centimeter breder wordt. We hoeven echter niet te verwachten dat de Duitser zeecontainer er veel subtieler op zal worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.