Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 1 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Te koop: stukjes Mercedes F1-auto’s van wereldkampioenen

Het afgelopen Formule 1-seizoen was van tijd tot tijd best wel enerverend. De stukken vlogen er soms zelfs letterlijk van af, zeker bij het Mercedes F1-team. En dat soort stukken kun je kopen.

Mercedes F1-bodywork

Mercedes F1

Het is natuurlijk de tijd van het jaar waarin de meeste cadeautjes worden gekocht. Liefhebbers van Formule 1, in het bijzonder het Mercedes F1-team, kunnen helemaal hun hart ophalen bij het zien van deze potentiële presentjes. Al is het dan wel handig om geliefden te hebben met een behoorlijk gevulde portemonnee.

Een van de duurdere beschikbare stukken is een mooie lamp, gemaakt van stukken uit de Mercedes F1-aandrijflijn uit 2013, voor omgerekend zo’n 709 euro. Of een ander, ‘puurder’ soort ‘versnellingslamp’ voor 590 euro. Ook leuk: een klok met een versnellingstandwiel voor 354 euro.

Betaalbaar

Enigszins betaalbaar wordt het pas als je kleiner denkt, maar ook dan heb je nog steeds wel echt iets leuks. Een stukje bodywork, afkomst van de bolides van Lewis Hamilton, Nico Rosberg of zelfs Michael Schumacher, is van jou voor ‘slechts 175 euro.

Voor nog beperktere budgetten begint het trouwens al met sleutelhangers gemaakt van raceauto-onderdelen. Wie juist geld teveel heeft, kan ook meer dan een ton stukslaan op een heuse Formule 1-auto, zoals een Sauber uit 2011.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.