Autovisie
Autovisie Nieuws 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Donkervoort levert eerste D8 GTO-S af

De eerste Donkervoort D8 GTO-S van Nederland is een feit. Iets meer dan twee maanden geleden kondigde Donkervoort de uitbreiding van het gamma van de D8 GTO aan en nu is het eerste exemplaar al voorzien van een kenteken.

donkervoort_d8gto-s_2

D8 GTO-S

De Donkervoort D8 GTO-S is de eerste van de drie verschillende varianten die er komen van de D8 GTO. Het is ook meteen de versie die volgens Donkervoort het meest geschikt is voor toeren op de openbare weg. De afstelling werd ten opzichte van de D8 GTO, waarop hij gebaseerd is, wat comfortabeler en ook het interieur is luxer aangekleed en compleet afgewerkt met leder. Je zou zelfs op vakantie kunnen gaan met deze versie, want hij heeft een bagageruimte van 240 liter. Donkervoort levert er optioneel een lederen bagageset bij, zodat je de ruimte helemaal kunt benutten.

donkervoort_d8gto-s_6

Vijfcilinder

Net als alle varianten van de D8 GTO krijgt de GTO-S een 2,5 liter vijfcilinder. Voor deze versie is hij afgeregeld op 340 pk of 360 pk. De RS, die in juni volgt, zal nog iets sterker worden. De krachtigste versie wordt de GTO-R, die alleen geschikt is voor het circuit. In die auto perst de 2,5 liter vijfcilinder er waarschijnlijk 400 pk uit.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.