Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Half miljoen euro kostende Ford GT in voorverkoop

Ladies and gentlemen, start your browsers. De digitale inschrijfformulieren voor de Ford GT zijn geopend. Geïnteresseerden met een half miljoen euro aan wisselgeld kunnen zich nu op fordgt.com aanmelden.

Ford GT b500 stuks

Is haast geboden? Niet echt, zolang je je bestelling maar voor 12 mei 2016 plaatst. Op die datum hoopt Ford minimaal 500 inschrijvingen voor de –  in Nederland ongeveer een half miljoen euro kostende – supersportwagen binnen te hebben. Vervolgens begint het grote spel, want niet iedereen die zich inschrijft, maakt kans op een Ford GT. Ford gaat met een fijn kammetje door alle geïnteresseerden heen. Is het bijvoorbeeld een belegger, een liefhebber, een bestaande klant of een GT-rijder? Dit zijn slechts enkele vragen waarop de autobouwer voor de toewijzing van de supercar antwoorden wil hebben.

“Ford gaat met een fijn kammetje door alle geïnteresseerden heen”

Jaarproductie

In totaal komen slechts twee keer 250 stuks uit de jaarproductie over 2017 en 2018 beschikbaar. Hoeveel daarvan voor de Nederlandse markt beschikbaar komen, is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder van de importeur is de belangstelling nu al relatief groot. Of al die geïnteresseerden ook daadwerkelijk een auto krijgen toegewezen, is onduidelijk. “Er is nog geen verdeling per land gemaakt. Die zal in een later stadium volgen, wanneer duidelijk is uit welke landen de vraag komt.”

 Samenstellen

Op www.fordgt.com staat ook een carconfigurator, waarmee de liefhebbers hun GT al kunnen samenstellen. Voor het model zijn acht carrosseriekleuren en zeven verschillende kleuren striping. De definitieve prijs zal later bekend worden gemaakt. De Nederlandse importeur houdt de prijsstelling van ongeveer 530.000 euro (inclusief belastingen) aan. Ford GT a All-New Ford GT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.