Autovisie
Autovisie Video 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Snelheidsrecord voor Hennessey Venom GT Spyder

Het is Hennessey eindelijk gelukt. De Amerikaanse sportwagenfabrikant heeft een officieel wereldrecord in handen: de Hennessey Venom GT Spyder haalde maar liefst 427,44 km/h. Zonder dak.

autovisie.nl venomgt-convertible-world-record-17

Record

Daarmee heeft Hennessey nu officieel de snelste open sportwagen ter wereld gebouwd. Het record was een aantal jaren in handen van Bugatti, dat de Veyron Grand Sport Vitesse een recordsnelheid van 408,84 km/h neerzette met open dak. Speciaal voor het 25-jarig bestaan van Hennessey Performance wilde eigenaar John Hennessey het record verbreken. Het lukte op de 4,7 kilometer lange startbaan van een luchtmachtbasis in Californië.

Power

De Hennessey Venom GT Spyder heeft dezelfde 7,0 liter V8 als de dichte variant. Het blok levert 1474 pk bij 7.200 toeren en een gigantisch koppel an 1745 Nm bij 4.200 toeren. Al die kracht gaat naar de achterwielen via een handgeschakelde zesversnellingsbak. Nul naar honderd doet hij in ongeveer 2,5 tel en in iets meer dan tien seconden later tikt hij de 300 km/h aan.

Drie stuks

Hennessey is van plan om drie speciale ‘World Record Editions’ van de Hennessey Venom GT te gaan bouwen. Die auto’s moeten 1,3 miljoen dollar per stuk gaan kosten, zo’n 1,15 miljoen euro. Let wel: vóór belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.