Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Dodge Challenger met vleugeldeuren is een koopje

De muscle car hoort net als de limousine bij het Amerikaanse erfgoed, maar wat nou als je die twee combineert? Dan krijg je deze bizarre Dodge Challenger Limousine. Voor dik 26 mille kan-ie van jou zijn.

Het exemplaar wordt namelijk aangeboden op Ebay. En voor die 26 mille (in euro’s) is het een koopje, want volgens z’n verkoper Clean Ride Customs heeft het zo’n 175.000 dollar gekost om de limousine te bouwen. Gewild lijkt de Challenger dus niet echt. Waar het bedrijf eerst nog 45.000 voor de Dodge vroeg, vragen ze er nu al 12.500 dollar minder voor.

Cadillac Fleetwood

Grappig feitje: de Dodge staat op de verkoopsite te boek als een Cadillac Fleetwood uit 2013. Dat klopt natuurlijk niet, en je hoeft ook niet te denken dat onder deze Challenger eigenlijk een Fleetwood schuilgaat. Omdat Ebay geen optie biedt om een met 4,3 meter verlengde Challenger te selecteren, staat-ie te koop onder de naam van een ander model.

Dodge Challenger Limousine
Dodge Challenger Limousine

Vleugeldeuren

De auto is niet alleen maar verlengd, want hij heeft meer bijzondere features. Zo heeft hij drie vleugeldeuren, leren banken, een grote tv en een bar. Daarnaast krijg je volgens de verkoper de ideale ‘marketing mobiel’ voor je eigen bedrijf. Met zo’n auto kun je immers een hoop foto’s en filmpjes van mensen verwachten als je over straat rijdt, met veel reclame tot gevolg.

Waterschade

Bekend is dat de auto waterschade heeft gehad, maar die schade valt volgens de eigenaar wel mee. Acht jaar geleden – toen de auto nog als normale Challenger werd verkocht – zou zware regenval voor een overstroomde parkeerplaats bij de dealer hebben gezorgd. Ondanks dat het water maar tot 15 cm hoog kwam, werd er waterschade voor alle aanwezige voertuigen gemarkeerd. De ombouwers van deze Challenger zeggen- uiteraard – nooit problemen met de auto te hebben gehad.

Dodge Challenger Limousine
Dodge Challenger Limousine

Prijs

Hoewel de auto dus probleemloos zou zijn, is 26 mille voor een limousine uit 2013 met nog geen 130.000 kilometers op de teller erg goedkoop. Helemaal voor deze unieke Dodge Challenger SXT Limousine met een 3.6-liter V6. De verkoper geeft aan dat zij hun vloot willen verkleinen en daarom afscheid nemen van deze unieke Amerikaan.

Gezond gespierd 

Muscle cars zijn eigenlijk altijd brandstofslurpende machines. Ford is met de nieuwe Mustang Mach-E echter een andere weg ingeslagen. Volgens liefhebbers heeft het niets met de originele legende te maken, maar de elektro-‘Stang heeft ons al laten zien dat-ie spierballen heeft. En wees niet bang: je kunt nog altijd bij Ford aankloppen voor een ‘echte’ Mustang met bulderende V8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.