Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Uitverkoop auto’s van Donald Trump begonnen

Fans van Donald Trump, verzamelaars van memorabilia van Amerikaanse presidenten en liefhebbers van Rolls-Royces van excentrieke persoonlijkheden: opgelet. De veiling van de Rolls-Royce Phantom van Donald Trump is van start gegaan.

Je moet een echte fan van Donald Trump zijn om de auto aan te schaffen, want de zwarte limousine is niet goedkoop. De prijs staat echter niet vast, want er kan geboden worden. De veilingmeester verwacht echter dat er een fors bedrag opgehaald zal worden. Er wordt namelijk van uitgegaan dat er wel iemand drie tot vier ton (in dollars) voor over heeft.

90.000 km ervaring

Voor dat bedrag krijg je uiteraard een model waarin de billen en vingerafdrukken van de afzwaaiende Amerikaanse president staan. Maar je krijgt ook een Phantom die alweer elf jaar oud is, waarmee bijna 57.000 mijl (!), ofwel ruim 90.000 kilometer, is gereden. Het is een auto met een waarde van om en nabij de 180.000 euro in Nederland. Maar omdat Donald Trump ooit veelvuldig achterin zat, denkt het veilinghuis de nieuwprijs voor de Engelse limousine op te strijken. De koper krijgt er overigens de handtekening van de Amerikaanse president bij, want Trump heeft op het instructieboek zijn handtekening achtergelaten. Daar staat tevens bij “I loved this car, it is great! Best of luck”.

Zwarte limousine

De auto rolde in 2010 de fabriek in het Engelse Goodwood uit. Als opties kent de zwarte limousine het Theatre Package, een sterrenhemel, elektrisch bedienbare gordijntjes achterin, RR-logo’s in de hoofdsteunen van de stoelen en een afwerking van het dashboard in Burlwood. Echt spectaculaire opties worden niet genoemd.

Tweedehands Rolls-Royce Phantom

We zijn benieuwd of de Phantom succesvol wordt afgehamerd en wat de liefhebber er voor over heeft. De veiling loopt nog. Mocht je niet willen wachten, kijk dan hier wat er in Nederland aan Rolls-Royce Phantoms te koop staat.

Trump Rolls

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.