Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit wordt het nieuwe instapmodel van Alfa Romeo

Alfa Romeo is voornemens om tot 2030 elk jaar een nieuw model uit te brengen. Deze auto gaat aan de basis van het modellengamma staan.

Nu Alfa Romeo ook onderdeel is van Stellantis, is het merk bezig met een geheel nieuw productoffensief. Er wordt gewerkt aan een opvolger van de Giulia, alsmede een grote SUV en de compacte Brennero. Maar er staat ook een veel compacter model op het programma, zo laat Europese baas Robarta Zerbi aan Autocar weten. Het gaat om een opvolger van de compacte MiTo, maar dan wel met vijf deuren. “De Alfa Romeo MiTo is een driedeurs model en mensen kiezen steeds vaker voor vijfdeurs-modellen”, aldus Zerbi.

Peugeot en Opel

Die auto maakt natuurlijk gebruik van techniek die binnen Stellantis en door andere Europese merken gebruikt wordt. Waarschijnlijk fungeert het e-CMP-platform als basis, waar ook auto’s als de Peugeot e-208 en Opel Corsa-e op worden gebouwd. Alfa Romeo kiest dan ook enkel voor een volledig elektrische versie. Mogelijk kiest de Italiaanse autobouwer wel voor een sterkere configuratie. De genoemde modellen hebben een 50 kWh-batterij en een elektromotor met een vermogen van 100 kW.

alfa_romeo_mito_13

Let wel: de auto is nog niet bevestigd. Wel citeert Autocar de Britse baas van het bedrijf, Damien Dally, die stelt dat zijn merk “een geschiedenis heeft wat betreft compacte, sportieve auto’s zoals de Alfasud”. Volgens hem is dat segment ‘een interessant deel’ van de markt met een hoog volume, en het zou Alfa Romeo een breder aanbod geven.

Nieuwe Alfa Romeo GTV

Al met al goed nieuws voor Alfa Romeo, dat zich dus opmaakt voor een veel groter en gevarieerder modellengamma. De afgelopen jaren leverde het merk immers enkel de Giulia en Stelvio. Binnenkort kunnen we ook de kersverse Tonale verwelkomen. Daarna verschijnt er zoals gezegd meer, al denkt Alfa er ook over na om exclusievere auto’s te gaan bouwen. Het spreekt al geruime tijd over een reïncarnatie van de GTV, alsmede een kleine serieproductie van een moderne Spider Duetto en T33 Stradale.

Alfa Romeo Tonale heeft vooralsnog één Nederlandse prijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.