Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Geeft Alfa Romeo ook deze twee legendes een nieuw leven?

Alfa Romeo moet uit een diep dal klimmen en heeft daarom een enorm productie-offensief klaarstaan. Geeft het ook deze twee iconen een nieuw leven?

Alfa Romeo zit al geruime tijd in het slop. Deze week presenteerde het voor de eerste keer in zes jaar (!) een nieuw model in de vorm van de Tonale. De kersverse SUV, die rond de zomer z’n opwachting gaat maken, is het begin van de wederopstanding van de Italiaanse fabrikant. Althans, dat is het plan. Vanaf nu wil de fabrikant elk jaar een volledig nieuw model uitbrengen.

GTV

De kans is groot dat een of meerdere van die modellen teruggrijpen naar Alfa’s rijke verleden. Dat liet de fabrikant vorig jaar al doorschemeren. Toen sprak het over de reïncarnatie van de Alfa Romeo GTV, inmiddels zijn er meer iconische namen de revue gepasseerd.

Alfa Romeo Spider Duetto

Jean-Philippe Imparato, grote baas bij de fabrikant, heeft rondom de presentatie van de Tonale namelijk de namen Spider Duetto en T33 Stradale laten vallen. Twee auto’s waar het hart van de Alfa-liefhebber sneller van gaat kloppen. “Ik weet zeker dat Carlos Tavares (Stellantis-baas, red.) en ik op een dag zullen praten over een aantal droomauto’s, want ik moet in de toekomst de verhalen van Alfa Romeo gaan vertellen. Het is niet voor morgen, maar ik zou graag ooit een Duetto willen hebben”, zo citeert Autocar hem.

Alfa-museum

Imparato laat weten dat het bij Alfa Romeo op dit moment gaat om het uitbrengen van modellen die geld opbrengen, maar tegelijkertijd werken hij en zijn team aan ‘potentiële eenmalige projecten en one-offs’. “We hebben zoveel ideeën. Loop vijf minuten door het Alfa-museum en je begrijpt het potentieel van wat we in gedachten hebben.”

De T33 Stradale

Benzinesnuiven in Museo Alfa Romeo

Gaat Alfa Romeo inderdaad aan de haal met diens historie, dan is het de grote vraag wat de technische basis voor die modellen gaat zijn. De fabrikant heeft immers aangekondigd per 2027 enkel nog elektrische auto’s te gaan bouwen. Zwaaien de Italianen de verbrandingsmotor af door nog een aantal unieke creaties als een moderne T33 Stradale met V8 of V6-motor te bouwen? Of gebruikt het diens rijke historie juist om elektrische modellen aantrekkelijker te maken?

Alfa Romeo GTV
De GTV

Opvolger Alfa Romeo 166

Een van de modellen die ook in de kraamkamers staat, is een opvolger van de 166. Het wordt dus een grote sedan, maar de kans is groot dat die al een volledig elektrische aandrijflijn krijgt. Dat liet Alejandro Mesonero-Romanos, designbaas bij Alfa Romeo, doorschemeren tegenover Autovisie.

De 166

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.